Prinses Beatrix
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit royale jaarsalaris verdient prinses Beatrix

De voormalige koningin van Nederland, prinses Beatrix heeft heeft het oranje stokje al jaren geleden doorgegeven aan koning Willem Alexander. Ze is echter nog niet helemaal van het toneel verdwenen. Ondanks het feit dat ze officieel met ‘pensioen' is, verdient ze nog een aardig jaarsalaris met allerhande bezigheden. Hoeveel dat is? Dat lees je in dit artikel.

Lintjes doorknippen en scholen bezoeken

Prinses Beatrix zit niet meer op de troon, maar ze heeft echter nog wel een aantal maatschappelijke functies te vervullen. Achter de oranje geraniums zitten is niets voor de vorstin. Ze bezoekt nog regelmatig scholen, congressen en andere plaatsen. Soms knipt ze ergens een lintje door om een gebouw te openen, en vaak zit daar dan een rondleiding aan vast.

De leden van het Koninklijk Huis krijgen jaarlijks een salaris en een bijdrage voor het betalen van personeel, beveiliging, en kleding. Dat salaris en de bijdrage verschilt per persoon. Máxima krijgt bijvoorbeeld een jaarsalaris van €400.000 en een vergoeding dat €667.000 bedraagt. Onze koning verdient 1 miljoen euro per jaar, en krijgt een royale onkostenvergoeding van maar liefst 5,1 miljoen. Dat is flink cashen. Prinses Amalia heeft afgezien van haar inkomen zolang ze studeert.

Bekijk ook:
Hoe is het nu met Lil’ Kleine?

Het salaris van prinses Beatrix

Prinses Beatrix krijgt genoeg geld om haar hofhouding te runnen. Ten eerste ontvangt de voormalige koningin een jaarsalaris van €569.000, dat is meer dan wat Máxima verdient. De onkostenvergoeding dat Beatrix ontvangt is maar liefst 1,1 miljoen euro. Ze heeft dus genoeg geld om haar personeel te betalen, evenals de chauffeur die haar naar een locatie brengt waar een lintje moet worden doorgeknipt.

Beatrix is nu 84 jaar oud, maar is nog niet van het toneel verdwenen. Voor het bedrag wat ze jaarlijks op haar bankrekening ontvangt heeft ze een prima baantje. Het vermoeden bestaat dat ze pas achterover gaat leunen als haar gezondheid het niet meer toelaat om in het publiek te verschijnen. Al het geld dat de koninklijke familie verdient is uiteraard vrij van belasting. Wat een royaal leven hebben de leden van het huis van Oranje.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.