Feitjes die je nog niet wist over het Koningshuis 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Feitjes die je nog niet wist over het Koningshuis

We zien ze vaak in het nieuws, op tv, of in de krant bij officiële gelegenheden. Over het privéleven is echter weinig bekend, alhoewel koningin Maxima haar favoriete toetje ook groot nieuws is geweest; een “panqueque y dulce de leche”  De feitjes die hieronder zijn verzameld zijn minder bekend!

Vijanden

Het koningspaar zijn vijanden van elkaar. Wat betreft voetbal. Hun voorkeur voor club staat lijnrecht tegenover elkaar. Willem-Alexander is voor Ajax en Máxima is voor Feyenoord, aldus PEC Zwolle-trainer Ron Jans, die het tweetal hier een keer over sprak.

Geheime wedstrijd

In 2016 heeft Amalia in het geheim meegedaan aan een paardrijwedstrijd. Ze werd ingeschreven onder een andere naam. Er mocht geen pers aanwezig zijn, ze wilden het voor Amalia zo normaal mogelijk houden. Sterker nodig, de ouders van Màxima zaten gewoon knakworsten te eten in het publiek terwijl niemand wist dat ze in Nederland waren.

Bekijk ook:
Dit kostte een toegangskaartje voor de Efteling in 1952

Een van de duurste ter wereld

Het Nederlandse koningshuis is een van de duurste ter wereld. Jaarlijks kost het Nederlandse koningshuis de Nederlanders ongeveer 40 miljoen euro aan belastinggeld. Dat is meer dan ieder ander land jaarlijks voor hun koningshuis betaalt. Ter beeldvorming: Spanje betaalt jaarlijks ongeveer 21 miljoen euro voor het koningshuis, terwijl de bevolking van Spanje twee keer zo groot is.

Lingo

Koningin Maxima is een trouwe kijker van Lingo. Ze vertelde tijdens een verrassingsbezoek aan Marokkaanse moeders dat ze door het programma onder andere Nederlands leerde spreken. Om de taal te leren keek ze ook naar Het Klokhuis en het Jeugdjournaal.

Willem-Alexander is 899e opvolger voor de Britse troon

In Willem-Alexanders over-over-over-over-over-over-overgrootvader Jan Willem Friso raken de stamboomlijnen van Wim-Lex en Koningin Elizabeth elkaar, waardoor Willem-Alexander officieel gezien de 899e in lijn is voor een troonopvolging van de Britse troon.

Het koningshuis is bijzonder slim

Drie zusjes van een Nederlandse familie die alle drie naar het gymnasium gaan: dat is ‘vrij zeldzaam'. Toch is het zo, want de zusjes Amalia, Alexia én Ariane gaan alle drie naar het gymnasium. Het was al duidelijk dat Amalia een slimme meid is, en op de basisschool een klas heeft overgeslagen. Op de middelbare school heeft ze Chinees als bijvak gekozen.

Bekijk ook:
Live band of DJ? Wat past het beste bij jouw trouwfeest?

Volledige naam

We kennen Willem-Alexander, Willem, of zelfs Willy. Maar bij zijn geboorte werd zijn volledige naam: ‘Willem-Alexander Claus George Ferdinand Prins van Oranje, Prins der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg.', alleen wordt hij waarschijnlijk niet zo vaak zo genoemd.

Sevilla

In de Spaanse stad Sevilla leerden Máxima en Willem-Alexander elkaar in 1999 kennen. Ze ontmoetten elkaar tijdens de Feria de Abril, de zogenoemde Aprilfeesten die ieder jaar gehouden worden in Sevilla. Nu, bijna twintig jaar later, zijn ze nog samen met hun prachtige dochters.

Beatrixkapsel

In 2005 werd het woord ‘Beatrixkapsel’ opgenomen in de Dikke van Dale. Iedereen herkent Beatrix aan haar bijzondere kapsel. Die opvallende coupe heeft ze eigenlijk al sinds haar achttiende, en omdat het zo spraakmakend werd, verdiende het zelfs een plekje in het woordenboek.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.