prinses amalia
Saved Read later
Deel dit bericht

Prinses Amalia keihard buitengesloten van feestweek

Prinses Amalia start vanaf volgende week met haar studie psychology, Politics, Law & Economics aan de universiteit van Amsterdam. Deze week had de kroonprinses dus haar introductieweek. Daar zit over het algemeen een feestweek aan vast, maar dat zit er voor Amalia niet in, ze is keihard buitengesloten, en mag niet meedoen aan de feestweek.

Geen lid van de Studentenvereniging

Prinses Amalia wil uiteraard net zoals elke student aangesloten zijn bij een studentenvereniging. Ze heeft echter onlangs het besluit gemaakt om geen lid te worden omdat er ophef was ontstaan over de uitspraken van mannelijke leden van de vereniging. Deze leden noemden vrouwen ‘sperma-emmers', wat breeduit door de media werd opgepakt. Amalia besloot hierop om geen lid te worden.

Het is voor haar een logische stap om afstand te doen van haar lidmaatschap, maar ze mist dan ook connectie met medestudenten. Er wordt kennis gemaakt en lol getrapt tijdens zo'n feestweek, maar Amalia kan daar niet aan meedoen omdat ze is buitengesloten van de feestweek. Zij zal in haar studentenwoning moeten wachten tot het maandag is terwijl er vriendschappen worden gesloten op de vereniging.

Bekijk ook:
Hoe is het nu met Lil’ Kleine?

Intreeweek voor prinses Amalia

Het is echter niet alleen kommer en kwel voor de kroonprinses. De Universiteit van Amsterdam organiseert voor alle nieuwe studenten een zogenoemde ‘intreeweek', dat is een informele term voor een introductieweek dat buiten de studentenvereniging om wordt georganiseerd. Er zal minder drank vloeien en hoogstwaarschijnlijk ook niet op tafel worden gedanst, maar het is voor Amalia wel een kans om te connecten met andere studenten.

Daarnaast hoeft de prinses niet in een hoekje van haar studentenwoning te huilen, want ze heeft een kleine, maar hechte vriendengroep waar ze sinds de middelbare school mee omgaat. Eén van die vriendinnen heet Quirine, zij is onlangs nog op bezoek geweest bij Amalia. Het is uiteraard jammer dat ze niet mee kan doen aan de feestweek van de studentenvereniging, maar eenzaam zal ze zeker niet worden tijdens haar studie.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.