winkels eindhoven centrum dicht
Saved Read later
Deel dit bericht

Winkels centrum Eindhoven per direct dicht wegens drukte

Opnieuw moeten winkels hun deuren direct sluiten. Alle winkels in het centrum van Eindhoven moeten per direct dicht. Het is veel te druk in de binnenstad waardoor burgemeester John Jorritsma een noodbevel heeft afgekondigd.

Winkels centrum Eindhoven per direct dicht

Vanaf 15:00 mocht er niemand meer de winkels binnentreden. Het is de bedoeling dat al het winkelend publiek uiterlijk om 16:00 de winkels hebben verlaten. Vooralsnog is het noodbevel alleen voor vandaag geldig, maar deze kan nog een keer gebruikt worden als het weer te druk wordt. Volgens de burgemeester is deze ingrijpende maatregel een ultimum remedie. Tevens zijn mensenmassa's volgens hem een lust voor het virus.

Meerdere steden sluiten winkels

Het is niet alleen in Eindhoven te druk. Ook Rotterdam en Amsterdam hebben al opgeroepen om niet meer naar het centrum te komen om te winkelen. Tevens sluiten sommige winkels vandaag eerder hun deuren. In het centrum van Rotterdam moeten de winkels na 17:00 geen klanten meer binnenlaten. Om 18:00 moeten de winkels compleet gesloten zijn. Gisteravond werden de winkels ook al voortijdig gesloten door de drukte. Deze drukte werd toen veroorzaakt door winkelend publiek die graag Black Friday deals wilden scoren.

Bekijk ook:
Rijdt Nederlandse politie binnenkort elektrisch? Dit zijn de nieuwste modellen

Wanner mag een noodbevel gebruikt worden?

Een noodbevel mag door een burgemeester of gezaghebber uitgeroepen worden. Eigenlijk wordt een noodbevel vrijwel nooit gebruikt omdat dit een ernstige inbreuk is op grondrechten zoals vrijheid van beweging, maar als de burgemeester hier ernstige reden voor ziet dan mag dit alsnog gedaan worden. Een noodbevel is geldig voor één of meerdere personen. De burgemeester mag een noodbevel uitvaardigen in geval van oproerige beweging, van andere ernstige wanordelijkheden of van rampen, dan wel van ernstige vrees voor het ontstaan daarvan.

Tevens mag een burgemeester of gezaghebber ook een noodverordening instellen. Deze bevat algemeen verbindende voorschriften en is van toepassing op iedereen die ermee te maken krijgt. Een noodverordening moet gepubliceerd worden, maar een noodbevel hoeft alleen bekendgemaakt te worden aan de betrokken personen. Het niet naleven van een noodbevel kan gezien worden als een misdrijf.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

2 Comments

  1. d1rk Reply

    Jeetje mensen is het echt zo moeilijk? Blijf zo veel mogelijk weg van drukke plekken, bestel desnoods je cadeautjes online! Het is echt geen hogere wiskunde. Op deze manier duren de maatregelen alleen maar langer.

    1. Klaarmee Reply

      De angst en onzekerheid is voor veel verleden tijd. Mensen zijn er klaar mee en willen het normale leven weer oppakken. Is het virus schadelijker dan de maatregelen?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.