in

Winkels centrum Eindhoven per direct dicht wegens drukte

Sinds 15:00 mag er niemand meer naar binnen

winkels eindhoven centrum dicht

Opnieuw moeten winkels hun deuren direct sluiten. Alle winkels in het centrum van Eindhoven moeten per direct dicht. Het is veel te druk in de binnenstad waardoor burgemeester John Jorritsma een noodbevel heeft afgekondigd.

Winkels centrum Eindhoven per direct dicht

Vanaf 15:00 mocht er niemand meer de winkels binnentreden. Het is de bedoeling dat al het winkelend publiek uiterlijk om 16:00 de winkels hebben verlaten. Vooralsnog is het noodbevel alleen voor vandaag geldig, maar deze kan nog een keer gebruikt worden als het weer te druk wordt. Volgens de burgemeester is deze ingrijpende maatregel een ultimum remedie. Tevens zijn mensenmassa’s volgens hem een lust voor het virus.

Meerdere steden sluiten winkels

Het is niet alleen in Eindhoven te druk. Ook Rotterdam en Amsterdam hebben al opgeroepen om niet meer naar het centrum te komen om te winkelen. Tevens sluiten sommige winkels vandaag eerder hun deuren. In het centrum van Rotterdam moeten de winkels na 17:00 geen klanten meer binnenlaten. Om 18:00 moeten de winkels compleet gesloten zijn. Gisteravond werden de winkels ook al voortijdig gesloten door de drukte. Deze drukte werd toen veroorzaakt door winkelend publiek die graag Black Friday deals wilden scoren.

Bekijk ook:
Wat kost een elektricien? 5 tips om op de kosten te besparen

Wanner mag een noodbevel gebruikt worden?

Een noodbevel mag door een burgemeester of gezaghebber uitgeroepen worden. Eigenlijk wordt een noodbevel vrijwel nooit gebruikt omdat dit een ernstige inbreuk is op grondrechten zoals vrijheid van beweging, maar als de burgemeester hier ernstige reden voor ziet dan mag dit alsnog gedaan worden. Een noodbevel is geldig voor één of meerdere personen. De burgemeester mag een noodbevel uitvaardigen in geval van oproerige beweging, van andere ernstige wanordelijkheden of van rampen, dan wel van ernstige vrees voor het ontstaan daarvan.

Tevens mag een burgemeester of gezaghebber ook een noodverordening instellen. Deze bevat algemeen verbindende voorschriften en is van toepassing op iedereen die ermee te maken krijgt. Een noodverordening moet gepubliceerd worden, maar een noodbevel hoeft alleen bekendgemaakt te worden aan de betrokken personen. Het niet naleven van een noodbevel kan gezien worden als een misdrijf.

 

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    2 Comments

    10 Landen met de meeste coronadoden

    jachtkrabspin

    Alles wat je wilt weten over de jachtkrabspin