Binnenkort kan je ook online winkelen vanuit WhatsApp 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Binnenkort kan je ook online winkelen vanuit WhatsApp

Dat heeft Facebook (het moederbedrijf van WhatsApp) deze week bekend gemaakt via een aankondiging. Het wordt voor bedrijven eenvoudiger om online producten te verkopen vanuit Instagram, Facebook en WhatsApp. 

Facebook beschikt al over een eigen marktplaats waar gebruikers producten op kunnen aanbieden en ook Instagram heeft de afgelopen jaren flinken stappen gezet in het verkoop proof maken van zijn platform. Maar met met Facebook Shops zet het bedrijf een flinke stap in e-commerce.

Eerste stap

In de aankondiging noemt Facebook het ‘een eerste stap binnen de visie van Facebook om online shopping op Facebook en Instagram te vergemakkelijken.’ Bedrijven kunnen geheel gratis een online omgeving creëren en verkoop catalogussen opzetten. Ook valt de pagina aan te passen naar eigen smaak, zo kunnen de kleuren worden aangepast en kunnen er coverfoto’s worden toegevoegd.

WhatsApp

Later zal deze functie ook worden toegevoegd aan WhatsApp zodat online winkelen en tegelijk vragen stellen gemakkelijk gaat voor consumenten.. Volgens Facebook wordt WhatsApp al gebruikt als communicatiemiddel naar bedrijven waarmee eenvoudig vragen kunnen worden gesteld over de status van een bestelling of andere vormen van ondersteuning.

Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

Met de zogenoemde “live shopping feature” kan WhatsApp tegelijk dienen als webshop, waarmee producten kunnen worden gekocht en afgerekend.

Alleen Verenigde Staten

Het bestellen en afrekenen van producten binnen Facebook Shops werkt alleen nog in de Verenigde Staten. Het is nog onduidelijk wanneer de functie beschikbaar wordt voor gebruikers buiten de VS.

Deel dit bericht
Read later
Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.