Blijft de fysieke winkel nog bestaan? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Blijft de fysieke winkel nog bestaan?

Het is een vraag die steeds vaker gesteld wordt fysieke winkel eigenaren: “blijft de fysieke winkel bestaan of zal het uiteindelijk vervangen worden door een webshop”? Zeker door de corona crisis bestellen consumenten steeds vaker de producten thuis via het internet. Fysieke winkels zonder webshop merken een sterke daling in hun omzet. Het is daarom van belang om deze digitale transformatie te gaan maken. In dit artikel belichten wij een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

Zorg voor een professionele website

Een professionele website laten maken is als het ware je digitale etalage en/of je visitekaartje. Je zult ervoor moeten zorgen dat het er goed uitziet. Je kunt natuurlijk zelf een website ontwerp gaan maken. Echter zijn er ook specialisten die niks anders doen dan het maken van een website ontwerp. Het inhuren van een specialist kost even wat geld maar dat haal je er dubbel en dwars uit als het een ontwerp is wat jarenlang mee kan. 

Als de website eenmaal is ontworpen en er goed uit ziet wil je natuurlijk ook dat je potentiële klant je webshop gaat vinden. Het is dan van belang om je te gaan focussen op online marketing.

Online marketing voor websites

Je hebt verschillende manieren om je website onder de aandacht te brengen van je potentiële klant. 1 daarvan is het inkopen van bezoekers via de advertenties van Google. Voor elke potentiële klant die je website bezoekt betaal je een bepaalde prijs. Deze prijs kan variëren van een aantal cent (weinig concurrentie) tot een aantal euro (veel concurrentie). 

Naast het betalen voor je bezoekers heb je ook de mogelijkheid om via de gratis manier (SEO) verkeer binnen te halen. Om hoog te ranken in de gratis zoekresultaten van Google heb je specifieke SEO kennis nodig en heel veel geduld. Je zult namelijk de eerste maanden weinig tot geen bezoekers mogen verwachten. Na enkele maanden zul je hoogstwaarschijnlijk de eerste bezoekers ontvangen.

Je kunt deze activiteiten zelf gaan uitvoering of je kunt overwegen om deze deze activiteiten bij specialisten te beleggen. Zij weten de kneepjes van het vak en hebben jarenlange ervaring.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.