10 Landen met de meeste coronadoden 13
Saved Read later
Deel dit bericht

10 Landen met de meeste coronadoden

In Nederland zijn er sinds deze week meer dan een half miljoen mensen besmet geraakt met het coronavirus. Meer dan negenduizend Nederlanders stierven door het virus. Wereldwijd raakten meer dan 61 miljoen mensen besmet, met meer dan 1.4 miljoen dodelijke slachtoffers. Waar vielen de meeste doden? Hier volgt een overzicht van landen met de meeste coronadoden volgens de WHO

* Let op: cijfers zijn afgerond en kunnen verschillen aangezien het aantal coronadoden nog steeds (flink) toeneemt.

10. Rusland – 39.000 coronadoden

In Rusland zijn tot op het heden ruim 2.2 miljoen besmettingen van het coronavirus gemeld. Ruim 39.000 Russen stierven door het virus. In Rusland wist men de eerste golf aardig onder controle te houden, maar momenteel ervaren de Russen een sterke tweede golf. Het aantal besmettingen en doden zal de komende tijd daardoor nog wel even toenemen.

9. Spanje – 44.000 coronadoden

Spanje was een van de Europese landen die hard werden getroffen tijdens de eerste coronagolf. In totaal raakten meer dan 1.6 miljoen Spanjaarden besmet met het virus en vielen er ongeveer 44.000 slachtoffers. Ook Spanje had last van een tweede besmettingsgolf, maar die was minder ernstig dan de eerste golf.

Bekijk ook:
6 feiten en fabels over kaal worden

8. Iran – 47.000 coronadoden

In Iran raakten relatief minder mensen besmet (920.000 besmettingen), maar het virus maakte wel veel slachtoffers. In totaal stierven er ruim 47.000 Iraniërs door het coronavirus. Dat aantal gaat ook nog wel stijgen, want in Iran is er nu sprake van een flinke tweede coronagolf.

7. Frankrijk – 51.000 coronadoden

Frankrijk heeft nu last van een zeer ernstige tweede coronagolf, waardoor er nu strenge maatregelen zijn in het land. Dat is hard nodig, want het aantal besmettingen stijgt er hard. En ook sterven er nu veel Fransen aan de hand van het virus. In totaal kent Frankrijk ruim 2.1 miljoen besmettingen en meer dan 51.000 coronadoden.

6.  Italië – 53.000 coronadoden

Italië was begin dit jaar het schrikbeeld van Europa. Iedereen kan zich de schokkende beelden van de ziekenhuizen in Bergamo wel herinneren. Helaas lijkt dat nachtmerriescenario zich nu enigszins te herhalen bij de Italianen. Italië beleeft namelijk momenteel ook een tweede coronagolf met enorm veel besmettingen. Hierdoor zijn er meer dan 1.5 miljoen Italianen besmet geraakt door het virus en ruim 53.000 erdoor gestorven.

5. Verenigd Koninkrijk 57.000 coronadoden

Ook het Verenigd Koninkrijk ontsnapt niet aan een tweede coronagolf die veel slachtoffers maakt. In totaal raakten ruim 1.5 miljoen Britten besmet met het virus, en stierven er ongeveer 57.000 mensen aan.

Bekijk ook:
10 leuke weetjes over ons brein

4. Mexico – 104.000 coronadoden

Mexico is een van de vier landen waar meer dan 100.000 mensen stierven aan het coronavirus. In Mexico is er echter geen sprake van een eerste of tweede golf. De Mexicanen strijden al sinds april tegen het virus, en sindsdien is er geen dip in het aantal besmettingen of coronadoden geweest. In totaal raakten ongeveer 1.1 miljoen Mexicanen besmet, waarvan er 104.000 mensen stierven.

3. India – 136.000 coronadoden

In India zit de eerste coronagolf er net op. Als India het aantal besmettingen vanaf nu onder controle kan houden, dan heeft het land het ergste erop zitten. In het land raakten ruim 9.3 miljoen bewoners besmet met corona, met ruim 136.000 dodelijke slachtoffers.

2. Brazilië – 171.000 coronadoden

In Brazilië gaat het bepaald niet lekker in de strijd tegen het coronavirus. Sinds april vallen er veel slachtoffers in het Zuid-Amerikaanse land. Daarnaast lijkt het land zich ook op te maken voor een tweede coronagolf, dus dat belooft niet veel goeds. In totaal raakten ruim 6.2 miljoen Brazilianen besmet, en daarvan zijn 171.000 mensen overleden.

1. Verenigde Staten 261.000 coronadoden

De meeste coronabesmettingen en coronaslachtoffers vielen in de Verenigde Staten. Bijna 20 procent van de wereldwijde besmettingen en sterfgevallen vielen in Amerika. Ongeveer 13 miljoen Amerikanen raakten besmet met het virus en daarvan stierven ruim 261.000 mensen. Die aantallen gaan bovendien – naar verwachting – nog flink stijgen. In Amerika was het afgelopen donderdag Thanksgiving, een feestdag waarop veel mensen het land doorreizen om familie te bezoeken. En dat is nou precies waardoor het virus zich nog makkelijker kan verspreiden.

Bekijk ook:

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

3 Comments

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.