in

Vervolg: 13 doden en 121 besmettingen na bezoek Sinterklaas

Er wordt verwacht dat het aantal sterfgevallen nog zal toenemen

sinterklaas superverspreider

Twee weken geleden kwamen we erachter dat een bezoek van Sinterklaas in een Belgisch woonzorgcentrum voor 45 besmettingen van het coronavirus heeft gezorgd. Inmiddels zijn er al 121 mensen in het woonzorgcentrum geïnfecteerd van de circa 170 bewoners. Dat komt neer op bijna 75% van het woonzorgcentrum.

Sinterklaas besmet met coronavirus

De hulpsinterklaas was een vertrouwd persoon – de zoon van een van de bewoners – waardoor er gedacht werd dat het wel oké zou zijn om een Sinterklaas langs te laten komen op gepaste afstand. Het zou voor wat verlichting zorgen tijdens de donkere periode die de bewoners nu meemaken door het coronavirus. Er werden geen cadeautjes overhandigd of handen geschud. De Sinterklaas zou alleen in de gemeenschappelijke ruimtes geweest zijn volgens een verklaring van het zorgcentrum. Enkele dagen na zijn optreden werd de Sint positief getest.

Sinterklaas superverspreider

Tijdens het bezoek zelf had de Sint nog geen klachten, maar achteraf bleek hij dus gewoon een ‘superverspreider‘. In eerste instantie waren er 45 mensen besmet geraakt, maar dat aantal is nu al opgelopen tot 121. Ook zijn er 13 mensen overleden aan het virus. Er wordt verwacht dat de sterftecijfers nog omhoog gaan aangezien een deel van de geïnfecteerden ernstig ziek is. Tevens zijn er nu ook steeds meer besmettingen bij personeelsleden waardoor er een tekort aan verzorgers is. Het Rode Kruis, Defensie en de gemeente springen allemaal bij.

Wat is een superverspreider?

Het blijkt dus dat sommige geïnfecteerde mensen de besmettingen veel makkelijker en vaker over kunnen dragen op anderen. Daarnaast kan zingen ook een rol spelen, wat vaak gebeurt tijdens een Sinterklaasfeest. Het is niet helemaal duidelijk waarom iemand anderen meer kan besmetten dan een ander persoon. Nu is het natuurlijk niet zo dat de Sinterklaas in het woonzorgcentrum voor alle 121 besmettingen heeft gezorgd. Het ziet er op dit moment naar uit dat verpleeghuisbewoners elkaar ook besmet hebben. Dat maakt het er natuurlijk niet beter op.

Bekijk ook:
Hoe werkt het Pfizer corona vaccin?

Bekijk ook:

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      10 eilanden met mysterieuze geheimen

      De betekenis van dromen

      De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?