in

sadsad AngryAngry

Poll: Houd jij je aan de coronaregels met kerst?

Slecht nieuws voor mensen die hoopten op een kerst met de hele familie: dat zit er helaas niet in. De feestdagen mag je volgens de coronaregels maar met maximaal drie gasten vieren. Maar, de vraag is of die regels overal worden nageleefd. Hoe denk jij erover? Laat het weten in de onderstaande poll!

Normaal gesproken is dit het moment waarop we nadenken over het kerstmenu, de gasten, de dinertafel, kerstcadeautjes en de kerstversieringen. Dit jaar moeten we echter extra goed nadenken over de gastenlijst, want die is in 2020 nogal beperkt. Door de lockdown mogen er weinig mensen over de vloer komen, en dat geeft kerst een sober karakter.

Meer coronabesmettingen in december

Het aantal coronabesmettingen in Nederland is momenteel te hoog. Hoewel begin december nog sprake was van een dalende trend, zien we nu alweer een flinke toename in het aantal besmettingen. In Nederland worden er meer dan tienduizend nieuwe besmettingen per dag geteld. En daardoor zitten we nu in een lockdown, ook met kerst.

Bekijk ook:
Poll: Moet er een Europees vaccinatiepaspoort komen?

Met hoeveel mensen mag je kerst vieren?

De huidige coronaregels gelden dus ook tijdens de feestdagen. Thuis geldt er een maximum van drie gasten per dag, hierbij tellen kinderen tot en met 12 jaar niet mee. Tijdens het bezoek moet je anderhalve meter afstand houden van elkaar, ook tijdens het kerstdiner aan tafel.

Dat zijn best strenge regels, en die zorgen voor een flink kerstdilemma. Voor veel mensen is het hierdoor niet haalbaar om kerst met de hele familie te vieren. Koppels kunnen onmogelijk kerst vieren met beide ouders (op dezelfde dag). Oudere echtparen met kinderen en kleinkinderen kunnen kerst niet vieren met de hele familie. En broers of zussen met aanhang en kinderen vragen is ook niet meer mogelijk met de huidige regels. We vieren kerst in 2020 met een klein groepje mensen, en dat is vaak net wat minder gezellig dan we gewend zijn.

Poll: Houd jij je aan de coronaregels met kerst?

De vraag is natuurlijk of iedereen zich tijdens kerst aan de coronaregels gaat houden. Mensen zijn nu al geneigd om niet altijd de huidige regels te volgen, en het is niet geheel ondenkbaar dat velen met kerst een (kleine) overtreding maken op het vlak van aantal gasten.

Bekijk ook:
Poll: Ben je tevreden over de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen?

Hoe denk jij erover? Ben jij van plan je aan de coronaregels te houden en niet meer dan drie gasten per dag uit te nodigen? Of maak je met kerst een uitzondering? Deel je mening in de onderstaande poll. Of laat een comment achter!

Meer polls over coronavirus

Wil je jouw mening geven over andere corona-gerelateerde onderwerpen? Dan hebben we de volgende aanraders voor je:

 • Vraag van

  Hoeveel gasten (13+) nodig je uit met kerst?

  • Ik vier kerst alleen met mijn huishouden
  • Ik vier kerst met maximaal 3 gasten, zoals de regels het toestaan
  • Ik vier kerst met 3-10 gasten
  • Ik vier kerst met meer dan 10 gasten
  • Ik vier kerst niet
 • Vraag van

  Wat vind je van de regel dat je maximaal 3 gasten met kerst mag uitnodigen?

  • Ik vind het een goede maatregel
  • Ik vind het een slechte maatregel
  • Ik heb geen mening hierover / neutraal
 • Vraag van

  Moet het kabinet een uitzondering maken voor kerst?

  • Ja, het kabinet zou meer gasten moeten toestaan
  • Nee, ook voor kerst is geen uitzondering nodig
  • Ik heb geen mening hierover

Geschreven door Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De betekenis van dromen

De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

Dit zijn de 5 grootste Lego sets ter wereld