Poll: Houd jij je aan de coronaregels met kerst?

0 Shares

Slecht nieuws voor iedereen die hoopten op een kerst met de hele familie: dat zit er voor veel mensen helaas niet in. De feestdagen mag je volgens de coronaregels maar met maximaal vier gasten vieren. Maar, de vraag is of die regels overal worden nageleefd. Hoe denk jij erover? Laat het weten in de onderstaande poll!

Normaal gesproken is dit het moment waarop we nadenken over het kerstmenu, de gasten, de dinertafel, kerstcadeautjes en de kerstversieringen. Dit jaar moeten we echter extra goed nadenken over de gastenlijst, want die is in 2021 nogal beperkt. Door de lockdown mogen er weinig mensen over de vloer komen, en dat geeft kerst een sober karakter.

Geen uitgebreide kerst door Omikron

Het aantal coronabesmettingen in Nederland is momenteel te hoog. Hoewel er nog sprake was van een dalende trend, maakt het demissionaire kabinet zich grote zorgen over de Omikron variant. In Nederland worden er ook nog steeds meer dan tienduizend nieuwe besmettingen per dag geteld. En daardoor zitten we nu in een lockdown, ook met kerst.

Met hoeveel mensen mag je kerst vieren?

De huidige coronaregels gelden dus ook tijdens de feestdagen. Thuis geldt er een maximum van vier gasten per dag, hierbij tellen kinderen tot en met 12 jaar niet mee. Tijdens het bezoek moet je anderhalve meter afstand houden van elkaar, ook tijdens het kerstdiner aan tafel.

Dat zijn best strenge regels, en die zorgen voor een flink kerstdilemma. Voor veel mensen is het hierdoor niet haalbaar om kerst met de hele familie te vieren. Koppels kunnen onmogelijk kerst vieren met broers, zussen en ouders vieren. Oudere echtparen met kinderen en kleinkinderen kunnen kerst niet vieren met de hele familie. En broers of zussen met aanhang en kinderen vragen is ook niet meer mogelijk met de huidige regels. We vieren kerst in 2021 daarom met een klein groepje mensen, en dat is vaak net wat minder gezellig dan we gewend zijn.

Poll: Houd jij je aan de coronaregels met kerst?

De vraag is natuurlijk of iedereen zich tijdens kerst aan de coronaregels gaat houden. Mensen zijn nu al geneigd om niet altijd de huidige regels te volgen, en het is niet geheel ondenkbaar dat velen met kerst een (kleine) overtreding maken op het vlak van aantal gasten.

Hoe denk jij erover? Ben jij van plan je aan de coronaregels te houden en niet meer dan vier gasten per dag uit te nodigen? Of maak je met kerst een uitzondering? Deel je mening in de onderstaande poll. Of laat een comment achter!

 • Vraag van

  Hoeveel gasten (13+) nodig je uit met kerst?

  • Ik vier kerst alleen met mijn huishouden
  • Ik vier kerst met maximaal 4 gasten, zoals de regels het toestaan
  • Ik vier kerst met 4-10 gasten
  • Ik vier kerst met meer dan 10 gasten
  • Ik vier kerst niet
 • Vraag van

  Wat vind je van de regel dat je maximaal 4 gasten met kerst mag uitnodigen?

  • Ik vind het een goede maatregel
  • Ik vind het een slechte maatregel
  • Ik heb geen mening hierover / neutraal
 • Vraag van

  Moet het kabinet een uitzondering maken voor kerst?

  • Ja, het kabinet zou meer gasten moeten toestaan
  • Nee, ook voor kerst is geen uitzondering nodig
  • Ik heb geen mening hierover

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

153
NEWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.