kinderen springen brand frankrijk
ambrozinio© / 123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Twee kinderen springen uit brandende flat

In Grenoble, zuidoost-Frankrijk, stond een appartement op de derde verdieping flink in brand. Twee kinderen van slecht 3 en 10 jaar oud waren aanwezig in het appartement. Ze zijn allebei uit het raam gesprongen en opgevangen door buurtbewoners die zich onder het appartement hadden verzameld.

Brandende flat in Frankrijk

De brand is gistermiddag ontstaan. Het is niet bekend hoe de brand precies ontstaan is, of waar de ouders op dat moment waren. Op beelden is te zien hoe er gigantische zwarte rookwolken opstijgen vanuit het appartement, terwijl er op het balkon vlammen aanwezig zijn. De twee kinderen waren te zien in het raam.

Bekijk ook:
Google Nest Protect V2 review

Kinderen gesprongen

Het oudste kind pakt zijn broertje van drie jaar oud vast en hangt hem uit het raam. Het broertje wordt vastgehouden aan zijn kleding en losgelaten na een paar seconden. De peuter maakt een duikeling van een tiental meters en wordt in de armen van de buurtbewoners opgevangen. Een paar seconden later springt het tienjarige jongetje zelf ook het raam uit. Ook hij wordt opgevangen door de buurtbewoners.

Verwondingen

De kinderen zijn ongedeerd, maar zijn wel naar het ziekenhuis gebracht in verband met het inademen van rook. Onder de redders zijn wel twee gewonden met vermoedelijke armbreuken. Zij zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Reactie burgemeester

De burgemeester, Éric Piolle, reageert op het incident op Twitter. “Die twee kinderen zaten in de val, in hun brandende appartement. En het zijn de bewoners die ze op heroïsche wijze hebben gered”.

De persoon die het voorval gefilmd heeft was de overbuurvrouw. Zij deed haar raam open en zag toen het appartement in brand staan. “Omdat mensen elkaar helpen is een drama voorkomen. Ik zou zeggen: bravo en bedankt!”, Aldus de overbuurvrouw.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.