in

Politiechef stapt op en restaurant brandt af na opnieuw fatale arrestatie

De verdachte is overleden aan zijn verwondingen

zwarte man politie

Na alle ophef over George Floyd is er opnieuw een man overleden door de gevolgen van dodelijk geweld. Dit keer gaat het om 27-jarige Rayshard Brooks, die zich verzette tijdens zijn arrestatie. De politiechef is opgestapt.

Restaurant afgebrand

De man was achter het stuur in slaap gevallen bij fastfoodrestaurant Wendy’s, en stond op zo’n manier geparkeerd dat de andere klanten niet meer bij het afhaalloket konden komen. Dat is het moment waarop de politie gebeld is. Gisteren zijn er ongeveer duizend demonstranten richting het restaurant gegaan als gevolg van zijn overlijden. De demonstranten gooide de ramen in en wierpen vuurwerk naar binnen. Toen is er brand uitgebroken.

Het gebouw stond al enige tijd in brand toen de brandweerlieden arriveerden. De brandweer werd beschermd door een rij politieagenten. Helaas was het gebouw al gereduceerd tot verkoold puin. Ook wouden de demonstranten de snelweg blokkeren, maar de politieagenten hielden dit tegen.

Ontslag politiechef

De politiechef van Atlanta, Erika Shields, heeft zaterdag haar ontslag ingediend die geaccepteerd werd door de burgemeester. De burgemeester had zelf ook opgeroepen tot het ontslag van de betrokken agent.

De overleden man heeft zich verzet tijdens de arrestatie. Dat was het gevolg van een alcoholtest waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Een van de agenten gebruik een stroomstootwapen tegen de man. Op een of andere manier krijgt de man het wapen in zijn bezit tijdens een worsteling, waarop de agenten hem achtervolgden. Een van de agenten heeft de man neergeschoten. Hij werd nog naar het ziekenhuis gebracht maar is overleden aan zijn verwondingen.

 

Lees ook:
Madeleine McCann officieel dood verklaard door Duitse politie

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De bermuda is terug!

Wordt de robot-ober standaard in de horeca?