zwarte man politie
Saved Read later
Deel dit bericht

Politiechef stapt op en restaurant brandt af na opnieuw fatale arrestatie

Na alle ophef over George Floyd is er opnieuw een man overleden door de gevolgen van dodelijk geweld. Dit keer gaat het om 27-jarige Rayshard Brooks, die zich verzette tijdens zijn arrestatie. De politiechef is opgestapt.

Restaurant afgebrand

De man was achter het stuur in slaap gevallen bij fastfoodrestaurant Wendy's, en stond op zo'n manier geparkeerd dat de andere klanten niet meer bij het afhaalloket konden komen. Dat is het moment waarop de politie gebeld is. Gisteren zijn er ongeveer duizend demonstranten richting het restaurant gegaan als gevolg van zijn overlijden. De demonstranten gooide de ramen in en wierpen vuurwerk naar binnen. Toen is er brand uitgebroken.

Het gebouw stond al enige tijd in brand toen de brandweerlieden arriveerden. De brandweer werd beschermd door een rij politieagenten. Helaas was het gebouw al gereduceerd tot verkoold puin. Ook wouden de demonstranten de snelweg blokkeren, maar de politieagenten hielden dit tegen.

Ontslag politiechef

De politiechef van Atlanta, Erika Shields, heeft zaterdag haar ontslag ingediend die geaccepteerd werd door de burgemeester. De burgemeester had zelf ook opgeroepen tot het ontslag van de betrokken agent.

Bekijk ook:
Elektrische step kopen? Dit zijn de wetten en regels

De overleden man heeft zich verzet tijdens de arrestatie. Dat was het gevolg van een alcoholtest waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Een van de agenten gebruik een stroomstootwapen tegen de man. Op een of andere manier krijgt de man het wapen in zijn bezit tijdens een worsteling, waarop de agenten hem achtervolgden. Een van de agenten heeft de man neergeschoten. Hij werd nog naar het ziekenhuis gebracht maar is overleden aan zijn verwondingen.

https://twitter.com/MattWSB/status/1271909804848623617

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.