Waarom de Google Nest Protect V2 jouw volgende slimme rookmelder moet zijn 12
8
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom de Google Nest Protect V2 jouw volgende slimme rookmelder moet zijn

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit is het geval als je in je auto stapt, als je een sport beoefent of als je in je huis aanwezig bent. Ja, ook in je huis zit een ongeluk in een klein hoekje. Er kan zomaar rookontwikkeling in je woning ontstaan, waar je uiteraard zo snel mogelijk op gewezen moet worden. Daarvoor heb je een goede rookmelder in je woning nodig.

Ben je tijdens je zoektocht naar een goede rookmelder op de Google Nest Protect V2 gestuit? Dan heb je in principe al een meer dan prima zoektocht achter de rug. Deze slimme rookmelder staat namelijk goed aangeschreven, is vrij populair en voldoet ook grotendeels aan onze verwachtingen. Daarover vertellen we je graag in deze uitgebreide Google Nest Protect V2 review.

Wat we in deze review zoal bespreken? We delen veel feitelijke informatie met je, maar we delen ook onze persoonlijke ervaringen. Wij hebben namelijk recent de Google Nest Protect V2 uit mogen proberen. Aan de hand van onze bevindingen hebben wij vervolgens deze uitgebreide Google Nest Protect V2 review kunnen schrijven.

Wat is de Google Nest Protect V2 precies?

De Google Nest Protect V2 is een zogeheten slimme rookmelder. Dit betekent dat deze rookmelder veel slimmer, intuïtiever en uitgebreider is dan een normale rookmelder. Om je hier een indruk van te geven, hebben we de functionaliteiten even op een rijtje gezet:

  • Detecteert rook: zodra er sprake van rookvorming in je woning is, slaat de Google Nest Protect V2 direct aan. Met een hard signaal wijst deze rookmelder je op de rookvorming.
  • Detecteert koolmonoxidegas: de Google Nest Protect V2 kun je óók als een koolmonoxidemelder zien. Zodra koolmonoxide in je woning aanwezig is, slaat deze rookmelder direct aan. Het fijne hierbij is dat deze rookmelder geurloos koolmonoxidegas detecteert; dit kun je uiteraard zelf niet ruiken.

Al met al is dit een veelzijdige slimme rookmelder. Wat ons betreft blijft het qua voordelen niet alleen bij deze veelzijdigheid. Nee, in onze ogen is de Google Nest Protect V2 één van de beste rookmelders van dit moment. Hoe dat precies zit, bespreken we graag uitgebreid in deze review.

Waarom de Google Nest Protect V2 jouw volgende slimme rookmelder moet zijn 13

Verschillende uitvoeringen van de Google Nest Protect V2

Heb je nú al interesse om de Google Nest Protect V2 aan te schaffen? Als je naar het aanbod van deze rookmelder kijkt, valt één ding direct op: je kunt uit meerdere uitvoeringen kiezen:

  • Google Nest Protect V2 Netstroom: deze slimme rookmelder moet je op een stopcontact of elektriciteitskabel aansluiten. Het lastige hiervan is dat je daarvoor mogelijk in je plafond moet gaan boren. De kans is immers groot dat je deze rookmelder aan je plafond op wilt hangen.
  • Google Nest Protect V2 Accu/batterij: je kunt er ook voor kiezen om deze rookmelder op batterijen aan te schaffen. In dat geval moet je er alleen rekening mee houden dat je af en toe de batterijen moet vervangen. De ervaring leert – gelukkig – dat deze batterijen vrij lang mee gaan.
Bekijk ook:
Ervaar het gemak van draadloze toegang met de Nuki Smart Lock 4.0 Pro

Wat voor jou de beste optie is? Dat is echt volledig aan jezelf om te bepalen. Wij adviseren je vooral om heel goed je wensen op een rijtje te zetten. Waar wil je bijvoorbeeld de Google Nest Protect V2 op gaan hangen? En op welke manier wil je van de Google Nest Protect V2 gebruik gaan maken? Dit zijn twee belangrijke vragen waar je goed over na moet denken.

Heb je de keuze gemaakt? Dan moet je nóg een keuze gaan maken. Je moet namelijk gaan kiezen hoeveel van deze rookmelders je in je woning wilt hebben. Heb je aan één rookmelder genoeg? Of wil je het liefste zes rookmelders in je woning hebben?

Wat zijn de voordelen van de Google Nest Protect V2?

Ben je op dit moment op zoek naar een goede rookmelder voor in je woning? Dan kunnen wij je eigenlijk maar één ding aanraden: kijk op z’n minst heel goed naar de Google Nest Protect V2. In onze ogen is dit namelijk één van de beste slimme rookmelders van dit moment. Volgens ons is dit hoofdzakelijk aan onderstaande voordelen te danken.

Veelzijdigheid

Dat de Google Nest Protect V2 veelzijdig is, hebben we hierboven al benoemd. Deze rookmelder detecteert niet alleen rook, maar ook geurloos koolmonoxidegas. Door deze rookmelder in je woning op te hangen, geniet je ook direct van een nieuwe koolmonoxidemelder in je woning. Deze dubbele werking is volgens ons echt ideaal.

Te koppelen aan de Nest app

Een ander belangrijk voordeel is de connectiviteit. Je kunt de Google Nest Protect V2 namelijk aan de Nest app koppelen. Via deze app kun je deze rookmelder via je smartphone in de gaten houden. Mocht er sprake van mogelijk brandgevaar in je woning zijn, krijg je hier direct een melding van op je smartphone.

Luide sirene

Detecteert de Google Nest Protect V2 rook of koolmonoxidegas? Dan weet je dit als de eerste. Je krijgt niet alleen een melding op je smartphone, maar deze rookmelder gaat ook hard loeien. Het geluidsniveau is hierbij maar liefst 85 decibel. Zelfs als je in een diepe slaap ligt, word je dankzij deze luide sirene direct wakker.

Bekijk ook:
Virtual reality trends: Drie top VR-brillen met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Fraaie uitstraling

In onze ogen is de Google Nest Protect V2 ook één van de mooiste rookmelders van dit moment. Is dit nou echt een voordeel? Ja, wat ons betreft wel. Als je je woning helemaal naar wens hebt ingericht, zit je niet te wachten op een lelijke of authentieke rookmelder. De Google Nest Protect V2 is gelukkig strak en modern vormgegeven.

In tal varianten te verkrijgen

Zoals we hierboven al besproken hebben, kun je de Google Nest Protect V2 in tal van varianten aanschaffen. Juist omdat je zoveel keuze hebt, is dit voor elk huishouden de perfecte rookmelder. Je hoeft alleen nog maar voor jezelf te bepalen wát je precies wilt. Wil je de Google Nest Protect V2 op netstroom? Of heb je deze rookmelder liever op batterijen? De keuze is aan jou. Denk ook goed na over de hoeveelheid rookmelders voor in je woning.

Waarom de Google Nest Protect V2 jouw volgende slimme rookmelder moet zijn 14

Wat zijn de nadelen van de Google Nest Protect V2?

Is de Google Nest Protect V2 een perfecte rookmelder? Nee, hij is niet volledig perfect wat ons betreft. Bij deze rookmelder moet je namelijk met twee kleine nadelen rekening houden.

Batterijen vervangen of stopcontact nodig

Kies je voor de Google Nest Protect V2 op accu? Dan moet je er rekening mee houden dat je af en toe de batterijen moet vervangen. Je krijgt deze batterijen overigens bij aanschaf wel direct meegeleverd.

Kies je voor de Google Nest Protect V2 op netstroom? Dan heb je een stopcontact in de buurt nodig. Bij het plaatsen van deze rookmelder is dat iets heel belangrijks om goed rekening mee te houden.

Vrij prijzig

De Google Nest Protect V2 is geen goedkope rookmelder. Als je meerdere van deze rookmelders in je woning wilt, moet je al helemaal diep in de buidel tasten. Wat je hier precies voor moet betalen, vertellen we je graag verderop in deze Google Nest Protect V2 review.

Wat kost de Google Nest Protect V2?

Heeft deze Google Nest Protect V2 review je warm weten te maken? En wil je daarom zo snel mogelijk deze rookmelder aanschaffen? Bekijk hier de aanbiedingen.

Onze eindconclusie over de Google Nest Protect V2

Wij vinden de Google Nest Protect V2 de beste slimme rookmelder van dit moment. Deze rookmelder functioneert goed, biedt handige extra’s en detecteert zowel rook als koolmonoxidegas. Het feit dat je uit meerdere uitvoeringen kunt kiezen, spreekt ons ook erg aan.

Wij adviseren je om je wensen heel goed op een rijtje te zetten. Aan de hand van je wensen kun je vervolgens de beste uitvoering voor in je woning selecteren.

Wil je nog iets meer informatie? Check dan onderstaande video:

Conclusie

Wij vinden de Google Nest Protect V2 de beste slimme rookmelder van dit moment. Deze rookmelder functioneert goed, biedt handige extra’s en detecteert zowel rook als koolmonoxidegas.

8
Voordelen
Veelzijdigheid Te koppelen aan de Nest app Luide sirene Fraaie uitstraling In tal varianten te verkrijgen
Nadelen
Batterijen vervangen of stopcontact nodig Vrij prijzig
  • Review8,5
Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.