blank

Zo kiest Google websites voor de hoge zoekresultaten

0 Shares

Als je een website hebt als een blog of webshop, dan is het fijn als mensen daadwerkelijk op jouw site terechtkomen via Google. Toch? Hier kun je voor zorgen door middel van een paar trucjes. Dit heet SEO, grote kans dat je daar wel eens van gehoord hebt. Maar naast al die dingen zijn er bepaalde dingen aan websites waar Google prioriteit aan geeft. Wat zijn die dingen? Waar let Google op?

Laadtijd

Google houdt van snelle websites en dus zal een website die snel geladen is automatisch een hogere positie in de zoekresultaten krijgen dan een langzaam ladende website. Google wil namelijk het beste voor zijn gebruikers. Wat betekent dit? Optimaliseer jouw website zo dat hij het snelst mogelijk is. Dit doe je door gebruik te maken van goede software en ervoor te zorgen dat de achterkant van jouw website helemaal goed werkt.

Content

Nog iets waar Google van houdt, is content. En dan met name content die erg uniek is en waar veel zoekwoorden in verwerkt zijn. Content is op jouw site dus niet te missen. Dat is niet lastig als je een blog bijhoudt, maar heb je bijvoorbeeld een webshop? Dan is het slim om bijvoorbeeld landingspagina’s aan te maken waar je een stuk tekst voor schrijft, om uniek geschreven productinformatie te vermelden bij producten, en zelfs om ervoor te kiezen om een blog bij te houden. Hier kun je allerlei verschillende artikelen en teksten plaatsen. Je kan er ook voor kiezen om een gastblog te maken, waar mensen hun eigen teksten kunnen laten plaatsen. Voor jou is dit weer extra content.

Bekijk ook:
Mensen zijn steeds hoger geschoold, hoe blijf je bij?

Achter de schermen

Het is belangrijk dat alles aan de achterkant van de website er ook goed uit ziet. Dat betekent: wordt alles op een logische manier naar elkaar toe gelinkt (is de interne linkstructuur logisch en netjes)? Dat is namelijk iets waar Google veel waarde aan hecht. Verder moet je niet te veel links plaatsen, want voor crawlers wordt het dan onduidelijk. Maak duidelijke keuzes voor jezelf en bepaal wat jij de belangrijkste pagina’s vindt. Hier zal Google dan ook de meeste aandacht aan besteden. Schakel eventueel de hulp in van een webdesign bureau.

Verander mee

Google verandert constant en daarom is het belangrijk dat ook jij met deze veranderingen meegaat. Hebben ze een nieuwe regel, dat je bijvoorbeeld nieuwe tags moet gebruiken? Wees er dan snel bij en stel deze tags ook op jouw website in. Dit zal Google waarderen en zo krijg je automatisch een hogere positie in de zoekresultaten.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.