blank

Een gezond binnenklimaat creëren, hoe doe je dat?

0 Shares

Een huis is geen thuis zonder het helemaal in te richten naar eigen smaak met decoratie en planten. Maar wist je dat die planten meer functies hebben dan alleen maar mooi zijn? Eigenlijk zou elk huis een aantal kamerplanten moeten hebben, vooral nieuwbouwhuizen. Benieuwd waarom? Wij leggen het graag aan jou uit.

Kamerplanten

Een kamerplant is gewoon zo’n soort decoratie waardoor je gelijk het gevoel krijgt dat je goed en volwassen bezig bent. Je krijgt verantwoordelijkheid. Die kamerplanten in leven houden kan soms moeilijker zijn dan je verwacht had! Je moet ze op een goede plek zetten waar de zonlicht goed op valt, maar ook weer niet in de volle zon. Dan moet je ze nog water geven. Niet te veel en niet te weinig natuurlijk. En dat is juist waar veel mensen de mist in gaan. Ze vergeten het dagen achter elkaar of geven ze continu te veel water waardoor ze verzuipen.

Bekijk ook:
De ontwikkeling van de huizenmarkt door de jaren heen

Hoe moet je een kamerplant onderhouden?

Hoe moet het dan wel? Hoe blijven de planten in leven? Allereerst is het belangrijk om te kijken waar je de kamerplanten gaat neerzetten. Zet kamerplanten nooit in de volle zon, en zeker niet achter de ramen. Als de planten te dicht bij het glas staan heb je kans dat er brandschade ontstaat aan de bladeren. Een plank of kast waar het licht ook op valt is bijvoorbeeld een goed plek

Het water geven is ook altijd een puzzel waar veel mensen niet uitkomen. Je hoeft pas water te geven wanneer de kluit vrij droog is. Vaak komt dit neer op eenmaal per week. Het liefst moet je het water ook op kamertemperatuur hebben zodat de planten niet schrikken. In de zomer zul je wel meer moeten gieten dan in de wintermaanden.

Ook de voeding van de planten is belangrijk. De eerste twee manden zit er nog genoeg voeding in de potgrond, maar daarna zal er regelmatig bijgemest moeten worden met kamerplantvoeding. Je kunt er ook voor kiezen om langzaam werkende meststoffen in de vorm van tabletjes toe te voegen in het voorjaar. Dan heb je er de rest van het jaar geen omkijken meer naar.

Bekijk ook:
Staycation? Investeer in jouw huis!

Voordelen van kamerplanten

Onze huizen zijn steeds beter geïsoleerd, vooral de nieuwbouwhuizen. Hierdoor krijgen we al gauw te maken met droge lucht en relatief weinig zuurstof in ons eigen huis. Door het droge binnenklimaat ontstaan klachten zoals hoofdpijn, slaap- en longproblemen en huidklachten zonder dat we er een duidelijke oorzaak aan kunnen binden. Door luchtzuiverende planten in huis te halen creëer je een gezond binnenklimaat. De planten filteren de lucht, produceren zuurstof en zijn makkelijk in de omgang. Als je dit combineert met voldoende ventilatie, daglicht en minimale temperatuurschommelingen zul je merken dat jouw klachten al gauw wegtrekken.

Luchtzuiverende kamerplanten zijn beschikbaar in allerlei soorten en maten. Wat trouwens ook leuk is om te benoemen, is dat planten over het algemeen een goede invloed hebben op de inspiratie en productiviteit. Dat is vooral handig nu we met zijn allen aan het thuiswerken zijn. Tevens werken ze ook stressverlagend.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.