in ,

Netflix komt met shuffle-functie

De functie zit voorlopig nog in de testfase

Netflix shuffle functie
Piotr Adamowicz/123rf.com

Goed nieuws voor de kijkers onder ons die niet weten wat ze willen kijken: Netflix komt met een shuffle-functie. Hierdoor kun je direct een willekeurige film of serie starten. Je kunt het vergelijken met de shuffle-functie van Spotify, maar dan voor films en series. De filmkeuze is gebaseerd op de voorkeur van de gebruiker.

Shuffle-functie Netflix

Een aantal gebruikers hebben al de mogelijkheid gehad om de shuffle-functie te testen sinds juli. Wanneer de gebruiker op deze shuffle-knop drukt krijgen zij een film of serie te zien waarvan Netflix denkt dat zij deze leuk zullen vinden. Dit is gebaseerd op films of series die zij in hun lijst hebben opgeslagen of iets wat lijkt op een serie of film die zij eerder gekeken hebben.

Testfase

Vooralsnog wordt de functie alleen getest op tv-apparaten. Het doel is uiteindelijk dat gebruikers makkelijker iets zullen vinden om te kijken. Het is nog niet duidelijk of en wanneer de functie beschikbaar zal zijn. Voorlopig moeten zij nog wachten op gebruikersfeedback. Netflix heeft wel de intentie om deze functie uiteindelijk uit te rollen voor alle gebruikers.

Er worden nog allerlei verschillende implementaties van de shuffle-functie getest. Op dit moment wordt het weergegeven op het gebruikersselectiescherm. Eerder heeft het bedrijf al op twee verschillende plekken getest maar daar zijn zij alweer op teruggekomen.

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.