in ,

Netflix Party: Zo hou je een digitale filmavond met je vrienden

Netflix Party: samen film kijken

Afstand bewaren, thuis blijven, vrienden en familie missen… ons sociale leven is de laatste weken helemaal naar de koelkast verbannen (gelukkig zit die – althans bij mij toch – bomvol lekkernijen om het comfortlevel toch wat op peil te houden!).

Om bij te praten bestaan er talrijke videochat-apps, zoals Skype of Google Hangouts. Maar voor een echte ‘movie and friends – beleving’ kan je dit combineren met Netflix om gezellig samen te kijken naar een film of serie!

Enter Netflix Party!

Netflix Party is een Chrome-extensie die je op je laptop installeert en die ‘Netflix and Chill’ een heel nieuwe dimensie geeft. In plaats van zielig in je eentje te bingewatchen, kan je er beter een feestje van maken en dus samen kijken met je vrienden!

Via een gedeelde link krijgen je vrienden toegang tot de film die je gekozen hebt. Daardoor bekijkt iedereen gelijktijdig de film, die je voor iedereen tegelijk kan pauzeren of terugspoelen. Wanneer iemand op play drukt, begint de video op alle schermen tegelijk af te spelen, drukt er iemand op pauze, dan pauzeert de film eveneens voor iedereen.

Bekijk ook:
Star Wars fans opgelet: nieuwe films en series komen eraan

Er is ook een groepschat-functie, zodat je kunt praten over de plotwending, samen kan lachen met de meest grappige momenten, of gewoon om te zeggen dat je de pauzeknop gaat indrukken omdat je moet gaan plassen (voor de mensen die samen met mij kijken is dit een tikje frustrerend, maar hey, het moet er nu eenmaal uit…)

Zo start je een feestje:

Netflix Party is gratis beschikbaar als extensie in de Chrome Web Store. Je kan samen kijken op voorwaarde dat wie die wil meekijken een eigen Netflix-account heeft en de extensie in zijn Chrome-browser heeft geïnstalleerd.

Het virtuele feestje starten is heel eenvoudig:

 1. Installeer de extensie in Google Chrome.
 2. Start de serie of film die je wilt bekijken.
 3. Er verschijnt een rode NP in de rechterbovenhoek bij de adresbalk. Klik daarop en vervolgens op “Start the party”. Deel daarna de link met je vrienden.
  Tip: Als je vrienden graag iedereen voor de gek houden door te ‘spelen’ met de tijdlijn, is het een goed idee om de optie ‘Alleen ik heb controle’ aan te vinken. Op die manier kan alleen jij pauzeren, terug- en vooruitspoelen.
 4. Laat je vrienden de link volgen en eveneens op NP klikken. De zwarte balk die rechts in het scherm verschijnt is de chatroom.
 5. Zorg voor iets lekkers en geniet van de film!
Bekijk ook:
Avondklok in Nederland een serieuze optie voor het kabinet

Extra fun inbouwen

Je kijkt nu wel samen naar dezelfde film, en er is wat interactie via de chatbox, maar daar stopt de beleving dan ook. Dat kan leuker, toch?! Om meer het gevoel te krijgen dat je ‘samen’ naar een film aan het kijken bent, en om het fun-gehalte nog wat op te krikken, is het leuk om er een tweede apparaat bij te nemen. Start vervolgens een groepsvideo-chat zoals FaceTime of Google Hangouts.

Richt dan de camera op jezelf en voilà, nu kijken jullie allemaal naar elkaar én naar de film, fun gegarandeerd!

Best zorg je er wel voor dat iedereen is gedempt, zodat er geen geluiden nagalmen. Als je iets te zeggen hebt kan je het dempen gewoon even opheffen. Een ‘boe!’ of schaterlach maakt het feestje helemaal af! Echte cinefielen kunnen dit natuurlijk vervelend vinden, maar hey, je kijkt film met je vrienden, en dat mag in deze tijden écht wel op alle mogelijke manieren leuk worden gemaakt, toch?!

Contributor

Geschreven door Inne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   Google locatie laat zien hoe corona reisgedrag veranderd

   Youtube gaat video’s die Corona linken aan 5G verbieden