De 10 populairste cabaretvoorstellingen op Netflix 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De 10 populairste cabaretvoorstellingen op Netflix

Op Netflix vind je tal van comedyshows, veelal Engelstalig en zeker de moeite waard. Maar er is ook een hele lijst met Nederlandse cabaret- en comedyshows. In dit artikel deelt Trending.nl de populairste Nederlandse cabaretregistraties op Netflix. So read, sit and enjoy!

Ronald Goedemondt – Geen sprake van

Ronald Goedemondt draait alweer een tijdje mee in het Nederlandse cabaret. Geen sprake van is alweer zijn zesde voorstelling. In 2008 won Ronald Neerlands Hoop. Deze prijs, uitgereikt door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), is in het leven geroepen om één cabaretier die opvallende stappen heeft gemaakt of een opvallend programma heeft, in het zonnetje te zitten. Naast cabaret maakte Ronald ook uitstapjes naar televisie zoals Sluipschutters. Ook is hij bekend omdat hij ontzettend goed Geert Wilders kan immiteren. In ‘ geen sprake van’ praat Ronald over het vaderschap en pakt hij het fenomeen oud worden met succes aan. Het is één van de best bekeken Nederlandse cabaretshows op Netflix, dus ga er lekker voor zitten!

Najinb Amhali – I Amhali

Najib Amhali is ook al een gevestigde naam in de Nederlandse cabaret wereld. Hij wordt ook wel ‘de Marrokaan uit de Jordaan’ genoemd. I Amhali is alweer de achtste show van Najib. Hij werd vooral bekend door zijn sketch met ‘broodje shoarma!’. Daarnaast heeft hij in verschillende televisieshows meegedaan. I amhali is een leuke, vermakelijke show met nieuwe elementen. Hij bespreekt de zwangerschap van zijn vrouw en veel mannen zullen zich herkennen in deze verhalen. I Amhali is zeker de moeite waard om te kijken.

Theo Maassen –  VANKWAADTOTERGER

Theo Maassen, je houdt van hem of je haat hem. Met zijn grove stijl van grappen vertellen jaagt hij menigeen in het harnas. Maar andere zien weer de diepere laag van zijn grappen. Soms serieus, soms zeer flauw, maar vooral erg vermakelijk. Theo Maassen is ook bekend als acteur, hij schitterde bijvoorbeeld in de film TBS. Daarnaast heeft hij ooit op een bijzondere manier het nieuws toen hij in 2001 tijdens een uitzending van Studio Sport ineens de gestolen Uefa-cup beker van 1978 uit zijn tas haalde. Deze had hij gestolen tijdens opnames van All Stars. PSV vond de grap minder geslaagd en deed aangifte, wat hem op een taakstraf kwam te staan. VANKWAADTOTERGER is  de 9e show van deze cabaret gigant en als je van Theo houdt, dan moet je deze gezien hebben!

Bekijk ook:
Live band of DJ? Wat past het beste bij jouw trouwfeest?

https://www.youtube.com/watch?v=IObxG-nuecA&list=PL6vFSmEQx747-WGwKi1e4wNQbZbgV4uO_&index=3

Jochem Myjer – Even geduld AUB!

Jochem Myjer, is het een cabaretier? Is het een clown? Het zal er ergens tussenin hangen. Myjer is al sinds 2001 op de planken te bewonderen en ‘ Even geduld AUB!’ is zijn 6e voorstelling. Deze show zou eigenlijk al in 2011 op de planken komen maar toen werd er een tumor in zijn ruggenmerg ontdekt. De energieke cabaretier is er gelukkig weer helemaal bovenop gekomen en gaat met hernieuwde energie en met meer waardering voor het leven, keihard door met mensen vermaken. Erg leuk om te bekijken als je van gewoon vermaak houdt en niet teveel politieke of actuele onderwerpen wilt.

Hans Teeuwen – Echte rancune

Hans Teeuwen, wie heeft er niet naar gekeken vroeger. De meest absurdistische cabaretier van ons land is terug met een nieuwe show. Iedereen kent wel het liedje ‘ snelkookpan’ of de zinnen ‘hé ik heb die gozer helemaal ondergekwijld’ en ‘Hé majesteit! Ga eens bier halen!’ In Echte rancune zoekt Hans Teeuwen, zoals we van hem gewend zijn, opnieuw de grenzen op. De show zit vol met grappige ‘aanvallen’ op belangrijke personen en instituties. Wanneer je deze show bekijkt zit je anderhalf uur op het puntje van je stoel.

Javier Guzman – Ga-Bie-Jer

Javier Guzman is cabaretier en acteur. Hij behoort al jaren tot één van de beste nederlandse cabaretiers. Ondanks dat hij ooit met een collega cabaretier Martijn Koning met een taser bedreigde, blijft zijn populariteit groot. In 2019 kwam hij met zijn 9e show Ga-Bie-Jer. Het is iets anders als de sinterklaasconferences die we van hem gewend zijn, maar zeker de moeite waard om eens goed voor te gaan zitten!

Bekijk ook:
Dit kostte een toegangskaartje voor de Efteling in 1952

Daniël Arends – Carte Blanche

Daniël Arends is misschien wel de cabaretier met de meeste shows op Netflix. Daniël komt oorspronkelijk uit Jakarta, Indonesië. Hier maakt hij dan ook regelmatig grappen over. Vooral zijn manier van zinsopbouw zorgt voor hilarische verkeerde been situaties. Carte Blanche is één van de beste shows van Arends en zeker een aanrader om lekker voor te gaan zitten.

Patrick Laureij – Dekking Hoog

Patrick Laureij is een echte Rotterdammer en dat kan je goed horen. Maar ook zijn humor is echt Rotterdams, zo droog mogelijk! Patrick is één van de jongst en nieuwste cabaretiers van het land en maakt steeds meer naam. In Dekking Hoog heeft hij het onder meer over minderjarigen die aan de alcohol zitten en over zijn passie kickboksen. Dekking Hoog is een leuke, luchtige maar vooral grappige voorstelling van dit aanstormende talent uit Rotterdam!

Pieter Derks – Spot

Pieter Derks, de nerd die superscherp uit de hoek kan komen, volgde de cabaretopleiding aan de Koningstheateracademie in den Bosch. In 2005 won hij de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Van 2011 tot 2014 sloot hij traditiegetrouw de week af bij DWDD. Spot is alweer de 7e voorstelling van dit natuurtalent en is zeer vermakelijk!

Peter Pannekoek – Zacht van binnen

Peter Pannekoek wordt steeds bekender. In 2006 won hij het Amsterdam Kleinkunst Festival Comedy Concours. En sinds 2007 is hij een vast lid van het inmiddels welbekende Comedytrain. Ook heeft hij een periode de week afgesloten bij DWDD en is hij panellid bij het, nog steeds immens populaire, Dit Was Het Nieuws. De voorstelling ‘Zacht van binnen’ is echt een heel goede show die je zeker gezien moet hebben!

Heb jij leuke tips als aanvulling?

Laat het weten in de comments!

Bekijk ook:

2.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.