Zo overleef je een bloedhete nacht 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo overleef je een bloedhete nacht

De hittegolf is officieel afgelopen, maar is het ook nog steeds bloedheet op jouw slaapkamer? Het is eindelijk zomer in Nederland. Dit is natuurlijk erg fijn, maar velen van ons hebben ook het nadeel hiervan ondervonden. Slaap jij ook zo onrustig op een warme kamer? Of kom je maar niet in slaap door de hitte? Voor iedereen zonder airco zetten we vijf tips om een warme nacht te overleven op een rij. 

Houd je kamer koel

Tijdens een hittegolf is het belangrijk dat je je woning donker en koel houdt. Je kunt ervoor kiezen om de ramen `s ochtends een tijdje open te zetten en daarna alles weer te sluiten. Doe alle gordijnen, zonweringen en luxaflex dicht en je zult zien dat de warmte buiten blijft en niet naar binnen komt. Doe de ramen pas weer open als het iets is afgekoeld. Vervolgens kun je het in huis lekker laten doorwaaien door alle ramen en deuren te openen. Houd wel rekening met de vervelende muggen die je huis in kunnen komen.

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

Zo overleef je een bloedhete nacht 15

Een luchtige slaapplek

Als je je kamer overdag en `s avonds koel hebt gehouden, wil je natuurlijk niet dat deze in de nacht weer warm wordt. Zet de ramen open en slaap het liefst zonder een dekbed. In een warme nacht is het namelijk niet nodig om onder een warm dekbed te slapen. Haal het dekbed uit het dekbedovertrek en slaap alleen onder de hoes. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zonder deken te slapen, maar soms is het fijner om toch een deken over je heen te hebben liggen. Bovendien is het belangrijk dat je op het juiste matras slaapt. Deze moet namelijk vochtregulerend zijn, zodat je comfortabel kunt slapen. 

Veel water drinken

Water drinken is altijd belangrijk, maar in de zomer is het misschien nog wel belangrijker. In de hitte verlies je namelijk veel meer vocht dan normaal en dit zul je er weer bij moeten drinken. Neem voor het slapen gaan een glas water en zorg dat je een glas of flesje op je nachtkastje hebt staan. Tijdens een bloedhete nacht zul je vast en zeker vocht verliezen en het gevaar van uitdroging ligt op de loer. 

Bekijk ook:
Vier trends om de seksuele gezondheid van mannen én vrouwen te verbeteren

Een lauwe douche

Veel mensen nemen een ijskoude douche voor het slapengaan, maar wist je dat dit je helemaal niet helpt om af te koelen? Je kunt veel beter een lauwe of warme douche nemen. Hierdoor kan je lichaam beter omgaan met de warmte. Daarnaast worden de aders die net onder je huis liggen geactiveerd en deze helpen je om af te koelen. 

Zo overleef je een bloedhete nacht 16

Gebruik een ventilator

Heb je geen airco in huis? Niet alleen een airco kan je helpen de hitte te verdrijven, ook ventilatoren komen van pas tijdens een bloedhete nacht. Zorg ervoor dat de ventilator de warme lucht uit de kamer blaast of juist koude lucht in de ruimte blaast. Zet er bijvoorbeeld een fles met ijskoud water voor of zet het apparaat in de raamopening. 

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.