2 Youtube vloggers opgepakt voor betreden Area 51
Saved Read later
Deel dit bericht

Nederlandse Youtubers op zoek naar aliens en opgepakt

Twee Nederlandse Youtubers waren opgepakt bij Area 51, de beruchte militaire basis in Nevada, VS. Govert Sweep en Ties Granzier hebben beiden een gevestigd account op YouTube met veel abonnees. Ze waren gearresteerd als buitenlandse indringers.

Area 51 is een streng beveiligd terrein en toegang is ten strengste verboden. Er wordt al jaren gespeculeerd over aliens en ufo’s die de Amerikaanse overheid daar in het geheim onderzoekt. De laatste weken is er veel ophef over het gebied. Op Facebook was er een evenement aangemaakt voor de bestorming van Area 51, waar 2 miljoen mensen aan mee wilden doen.

De politie en de FBI hebben daar een stokje voor gestoken en hebben gezegd niemand toe te laten. Sindsdien is de hype verminderd. Als je het toch betreed, krijg je een boete van 500 dollar of gevangenisstraf van 6 maanden. Je kan ook worden neergeschoten.

Nadat de vloggers een paar mijl op het verboden terrein van Area 51 hadden gereden, op de Nevada National Security Site, zijn Govert en Ties opgepakt voor overtreding. Camera’s, een telefoon, een laptop en een drone zijn gevonden in de auto. Ze wilden een video maken over de eigenaardigheden van het gebied. Of ze aliens hebben gezien? We zullen het nooit zeker weten. De videomaterialen zijn namelijk in beslag genomen.

De YouTubers moeten een celstraf van 5 dagen zitten en een boete betalen van 4500 dollar. Daarna mogen ze weer naar huis.

De vloggers zeggen dat het avontuurtje uit de hand gelopen was. Ze wilden geen problemen veroorzaken. Ze zeggen van hun fouten geleerd te hebben en willen ze snel naar Nederland terug. Intussen genieten ze van Las Vegas.

Bekijk ook:

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.