Zo scoor je de beste deals tijdens Black Friday 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo scoor je de beste deals tijdens Black Friday

Het heeft enkele jaren geduurd, maar anno 2019 zijn ook wij helemaal in de ban van Black Friday, dat dit jaar op 29 november valt. Naar Amerikaanse traditie scoor je die dag in de meeste winkels en webshops de beste koopjes van het jaar. Maar laat je niet overdonderen door de talrijke aanbiedingen, een miskoop is snel gedaan. Volgend stappenplan helpt je om dit te voorkomen:

Stap 1: Maak je verlanglijst

Weet wat je gaat kopen en hou je daar ook aan. Wat heb je echt nodig of wat wil je graag? Kleren uiteraard: nieuwe broek, leuke blouse, bijpassende handtas, matching shoes… Maar misschien is je laptop ook aan vervanging toe en is het verstandig om hem op Black Friday aan te schaffen. En ook je kerstcadeautjes nu al kopen i.p.v. tijdens de kerstperiode scheelt je een hoop centen.

Stap 2: Bepaal je budget

Vervolgens bepaal je hoeveel geld je kan uitgeven. Het maakt niet uit of je 50 euro of 300 euro kan spenderen. Het belangrijkste is dat je vasthoudt aan dat bedrag en dat je ‘nee’ kan zeggen tegen deals die je je niet kan permitteren. Alleen zo vermijd je een financiële kater.

Stap 3: Doe onderzoek naar de producten

Neem je verlanglijstje erbij en onderzoek de artikels die erop staan. Het ultieme doel is om kwalitatieve producten aan te schaffen tegen een uiterst voordelige prijs. Zoek daarom nu al de prijzen op, weet wat ze op dit moment kosten. Zo herken je een échte aanbieding wanneer je hem tegenkomt. Daarnaast bekijk je ook de reviews van het product. Wat vinden andere mensen ervan? Koop je de soepmaker van Domo of wordt die van Princess beter beoordeeld? En welke past binnen mijn budget?

Bekijk ook:
Nederlandse tradities en gewoontes die de rest van de wereld niet begrijpt

Stap 4: Doe onderzoek naar de winkel

Weet op voorhand welke winkel jouw product het voordeligste aanbiedt tijdens Black Friday. Volg daarom je favoriete winkels op social media en schrijf je in op de nieuwsbrieven. Zo blijf je op de hoogte van alle promoties. Kijk ook waar hun aanbiedingen gelden. Is dat enkel op de website of tellen ze ook in de fysieke winkel? En wat met het retourbeleid en de leveringskosten? Soms doe je meer voordeel aan een artikel dat iets duurder is, maar waarbij de leveringskosten beperkt blijven. En ga ook eens kijken bij de handelaars in je buurt. Ook zij geven vaak kortingen tijdens Black Friday, en hun glimlach krijg je er gratis bovenop!

Stap 5: Veilig online shoppen

Slimme shoppers hebben oog voor een veilige website. Kijk op voorhand of dat het geval is bij de webshop van je keuze. Kijk of de url (het webadres – de ‘www’) van de shop begint met https://. Zo ja dan is er een veilige verbinding tussen jouw computer en de online shop. Is dat niet het geval en ken je de webshop niet, overweeg dan om het artikel elders te kopen.

Bekijk ook:
Deze 7 dingen moet je juist niet doen op Valentijnsdag

Stap 6: Wees op tijd

Voor de meeste aanbiedingen is er een beperkte voorraad en geldt de regel ‘op=op’. Hoe erg zou het zijn als je je hele voorbereiding ziet verdwijnen omdat je favoriete artikel meteen is uitverkocht?! Kom dus op tijd uit je bed om de online deal te scoren (in de ideale wereld heb je reeds een account aangemaakt en staan je artikels klaar in je winkelmandje of verlanglijstje) of zorg ervoor dat je bij openingstijd van de winkel aan de deur staat – en weet het artikel ook staan…

Met dit stappenplan ga je op Black Friday recht op je doel af en scoor je de deals die je voor ogen hebt. Geen geluk gehad? Niet getreurd, de meeste shops geven ook kortingen tijdens het weekend en tijdens Cyber Monday heb je opnieuw een kans om de beste online deals te scoren! Veel succes!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.