Tien wereldsterren die beroemd werden via YouTube 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Tien wereldsterren die beroemd werden via YouTube

YouTube vierde onlangs haar vijftiende verjaardag! Zo lang bestaat deze streamingsdienst dus al. Het begon met een simpele video in de dierentuin maar is uitgegroeid tot het belangrijkste video platform ter wereld. Wij hebben voor jou tien wereldsterren die beroemd werden via YouTube op een rijtje gezet! Enjoy!

Justin Bieber

De grootste ster op dit lijstje is ongetwijfeld Justin Bieber. Toen Justin 12 was begon hij filmpjes op YouTube te plaatsen waar hij covers maakte van liedjes van bekende artiesten. Zijn allereerste video heeft hij op 11 februari 2008 gepost en is als een lopend vuurtje gegaan.

Scooter Braun, een bekende talenten manager, klikte per ongeluk op een van zijn filmpjes en het beviel hem wel wat hij zag. Justin tekende een contract bij het platenlabel van Scooter en superster Usher. En nu is Justin een van de beroemdste mensen ter wereld. Zie hieronder zijn allereerste video!

Ed Sheeran

Ed Sheeran verhuisde in 2008 naar Londen om te proberen zijn muziek carrière van de grond te krijgen. Dit liep echter niet zoals hij hoopte en hij kon met moeite de eindjes aan elkaar knopen. Hij bleef echter volhardend filmpjes op YouTube plaatsen en zijn schare online fans groeide.  Vanuit daar kwam zijn carrière van de grond en groeide hij uit tot de ster die hij nu is. Hieronder zie je een YouTube filmpje van Ed Sheeran, voordat ie beroemd was!

5 Seconds of Summer

5 Seconds of Summer begon toen drie leden naar dezelfde universiteit gingen en besloten dat ze het wilden gaan maken in de muziekwereld. Ze speelden covers en zetten deze op YouTube wat ze al snel een hoop fans opleverde. Louis Tomlinson van One Direction zag een filmpje en deelde het op zijn Twitteraccount. Hierna blies 5 Seconds of Summer helemaal op en stonden ze zelfs in het voorprogramma van One Direction. Check hieronder één van de eerste filmpjes van 5 Seconds of Summer, waar ze een cover doen van Teenage Dirtbag.

Bekijk ook:
Zo creëer je thuis de ultieme luisterervaring

The Weeknd

Op het YouTube account ‘xoxxxoooxo’ postte The Weeknd zijn nummers. In eerste instantie deed hij dit anoniem. Er stond geen naam of foto bij alleen de ‘’verkeerd’’ gespelde naam: The Weeknd. Later verscheen het nummer What You Need op online muziekmagazine Pitchfork als ‘’Beste Nieuwe Nummer’’. Er werd veel gespeculeerd over deze nieuweling met de fantastische stem. Uiteindelijk werd bekend gemaakt dat het Abel Tesfaye was en kwam zijn carrière van de grond. Hieronder zie je een YouTube video van het allereerste optreden ooit van The Weeknd.

Shawn Mendes

De Canadese Shawn Mendes deed regelmatig mee aan cover wedstrijden op YouTube, maar zijn echte bekendheid begon op het platform Vine. Vine was een mobiele app waarmee je een minivideo van 6 seconden kon maken en die kon plaatsen Twitter of Facebook. Shawn zijn filmpjes waren een groot succes en dit zorgde ervoor dat zijn YouTube account ook veel fans kreeg. Hij mocht uiteindelijk met Justin Mahone optreden en later zelfs met Taylor Swift. Tegenwoordig heeft Shawn zijn eigen succesvolle muziek carrière. Hieronder zie je een YouTube video van een jonge Shawn Mendes die Adele met Hometown Glory coverde.

Austin Mahone

Austin Mahone onderscheidde zich van de rest die covers maakt op YouTube door er zelf ook een video bij te maken. De zanger haalde hierdoor snel een grote schare fans binnen en heeft inmiddels twee succesvolle albums uitgebracht. Hieronder zie je een 14 jaar oude Austin Mahone die With You van Chris Brown covert!

Bekijk ook:
Waarom kijken we zo graag naar horror?

James Bay

James Bay heeft in tegenstelling tot veel andere sterren niet zelf zijn video’s het web opgeslingerd. Hij trad zes keer per week op in verschillende cafés en bars. Een van zijn fans heeft dit gefilmd en op YouTube geplaatst. Het duurde vervolgens maar een week voordat hij een platencontract op zak had. Hieronder zie je één van de eerste optredens van de inmiddels wereldberoemde sing a song writer.

Conor Maynard

Conor Maynard was een grote ster op YouTube en zijn covers trokken elke keer heel veel kijkers. Hij coverde het nummer ‘Beautiful Monsters’ van Ne-Yo. Zanger Ne-Yo kreeg deze cover ook te zien en was razend enthousiast. Hij besloot Conor een handje te helpen en het album ‘Contrast’ werd uitgebracht in 2012. Daarna was het een hele tijd stil rondom Conor maar hij heeft zijn carrière weer opgepakt met een nieuw album. Hieronder zie je een filmpje van Conor die reageert op zijn allereerste video ooit.

Charlie Puth

Charlie Puth begon zijn carrière ook op YouTube. Hij postte niet alleen covers op zijn kanaal maar ook korte stukjes comedy. Ook kwamen er originele nummers op zijn kanaal en voor hij het wist stond hij op te treden bij grote televisieshows. Check hieronder de video waar hij het heeft over zijn bekendheid via YouTube.

Carly Rae Jepsen

Carly Rae Jepsen is niet echt bekend geworden doordat ze covers op Youtube plaatste, maar toch kwam haar carrière door YouTube flink van de grond. Ze had haar single ‘Call Me Maybe’ opgenomen en het was nog maar afwachten of het een hit zou worden. Justin Bieber hoorde het nummer en nam een filmpje op met zijn vrienden waarop hij danst op het nummer. Toen werd het gelijk een mega hit.

Bekijk ook:

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.