moderna vaccin goedgekeurd
Saved Read later
Deel dit bericht

Moderna vaccin goedgekeurd voor gebruik in EU

We zijn vandaag officieel begonnen met het vaccineren door middel van het Pfizer corona vaccin, maar waarschijnlijk gaat daar binnenkort ook het Moderna vaccin bij komen. Vanuit het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) is er groen licht gegeven voor het Moderna vaccin. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk was dit vaccin al eerder goedgekeurd.

Moderna vaccin goedgekeurd

Er wordt verwacht dat het vaccin bij ongeveer 94 procent van de gevaccineerde zal werken. Uit een eerder onderzoek bleek tevens ook dat dit vaccin ook goed werkt bij 65-plussers. Er zijn geen opvallende bijwerkingen geconstateerd. Natuurlijk zijn er wel de algemene bijwerkingen die je bij andere vaccins ook hebt zoals pijn en zwelling op de prikplek, vermoeidheid, koude rillingen, koorts, opgezette lymfeklieren, hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn, misselijkheid en overgeven. Dit zijn geen rare bijwerkingen, die kun je namelijk ook van alledaagse medicijnen en andere veelgebruikte vaccins krijgen. Als er überhaupt al bijwerkingen ervaren worden dan zijn deze meestal mild en van korte duur.

Bekijk ook:
Hoe werkt het Pfizer corona vaccin?

Verschil Moderna en Pfizer

Naast het feit dat de twee vaccins door andere bedrijven worden gemaakt, zijn er nog meer verschillen. Zo kan het Moderna vaccin veel makkelijker bewaard worden. Het Pfizer vaccin moet op -70 graden bewaard worden terwijl dit bij het Moderna vaccin -20 graden is. Zodra het vaccin eenmaal op koelkasttemperatuur is kan het nog dertig dagen bewaard worden, terwijl dit bij het Pfizer vaccin slechts vijf dagen is. Hierdoor is het Moderna vaccin makkelijker te vervoeren en op te slaan. Het Moderna vaccin zal vooral gebruikt worden om bewoners van verpleeghuizen en instellingen voor verstandelijk gehandicapten in te enten.

Wanneer vaccineren met Moderna?

Nederland heeft een contract afgesloten voor 6,2 miljoen doses in totaal van Moderna. Iedereen zal twee doses nodig hebben, dus met het middel van Moderna kunnen 3,1 miljoen mensen gevaccineerd worden. In het eerste kwartaal van dit jaar wordt er verwacht dat er 390.000 doses geleverd zullen worden. Het ziet er dus naar uit dat we dit kwartaal al gebruik zullen maken van het Moderna vaccin.

Bekijk ook:
Poll: Ga jij gebruik maken van het coronavaccin?

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.