Poll: Ga jij gebruik maken van het coronavaccin? 15
Saved Read later
Deel dit bericht

Poll: Ga jij gebruik maken van het coronavaccin?

Het gaat waarschijnlijk nog wel een tijdje duren voordat er een coronavaccin is. Maar als het eindelijk beschikbaar is, ga jij er dan gebruik van maken? Of laat je het vaccin (voorlopig) nog even schieten? Laat het ons weten in de onderstaande poll!

Het coronavirus houdt ons al bijna het hele jaar in de greep. In Nederland wisten we de eerste golf na strenge maatregelen uiteindelijk te stoppen. En daarop volgde een aantal maanden met weinig besmettingen. Die trend is nu helaas verleden tijd. Corona maakt weer een opleving in Nederland en in de rest van de wereld. Politici en wetenschappers zijn bezorgd. En inmiddels spreken ze al over een tweede golf.

In september lijken we een recordaantal besmettingen te krijgen in Nederland. Dagelijks komen er steeds meer dan duizend besmettingen bij. En het lijkt erop dat we daarmee deze maand meer dan 30.000 besmettingen gaan tellen. Dat zijn zorgwekkende cijfers. Gelukkig is er ook enigszins positief nieuws te melden; in de ziekenhuizen op de ic's blijft het nog relatief rustig.

Coronamaatregelen

Desondanks zijn politici en wetenschappers zeer bezorgd over het huidige aantal nieuwe besmettingen. Er zijn daarom nieuwe regionale maatregelen aangekondigd. Maatregelen die voor nu vooral de horeca treffen. Met de koude maanden in aantocht, is het geen onwaarschijnlijke gedachte dat er in de toekomst nog meer maatregelen gaan volgen.

Bekijk ook:
Last van allergie? Verminder pollen en luchtverontreiniging in huis

Vaccin tegen corona

Met maatregelen zoals de anderhalve meter afstand houden en mondkapjes kan het virus worden afgeremd. Maar wetenschappers en politici verwachten dat we niet van corona afkomen zonder een werkend vaccin. Er wordt daarom wereldwijd hard gewerkt om dit zo snel mogelijk te ontwikkelen.

Een werkend en veilig coronavaccin creëren is helaas geen makkelijke klus. Normaal gesproken duurt het ongeveer 5 tot 10 jaar voordat een nieuw vaccin is ontwikkeld en getest. Niemand zit natuurlijk te wachten op nog een lange periode met corona. Dus nu wordt er hard gewerkt om die periode te verkorten. Maar ja, het is wel de vraag of je dan een veilig en werkend vaccin kan creëren.

Poll: Ga jij gebruik maken van het coronavaccin? 16

Problemen met Nederlands vaccin

Dat het ontwikkelen van een nieuw vaccin geen makkelijke klus is, blijkt ook wel uit de problemen die zijn ontstaan bij het “Nederlandse” vaccin. De proeven met dit vaccin werden namelijk begin deze maand stilgelegd, toen een patiënt een ontsteking kreeg in het ruggenmerg. Al is dit op zich niet zo verrassend. Want als je test met grote groepen mensen, dan kan het wel eens voorkomen dat iemand ziek wordt. En soms heeft dat niet eens iets te maken met het vaccin.

Bekijk ook:
Last van allergie? Verminder pollen en luchtverontreiniging in huis

Ga jij gebruik maken van het coronavaccin (als het er is)?

De Amerikaanse president Donald Trump beloofde dat we over een maand al een werkend vaccin zouden hebben. Dat lijkt iets te optimistisch. En bijna niemand – behalve zijn aanhangers misschien – gelooft hem dan ook. Wanneer er een werkend vaccin klaar is weten we nog niet. Maar optimistische betrokkenen hebben de hoop dat we er volgend jaar al gebruik al op kunnen rekenen.

Wanneer het coronavaccin dan toch in Nederland verschijnt, ga jij er dan gebruik van maken? Of wacht je voorlopig nog even af? Laat het ons weten in de onderstaande poll!

 • Ga jij gebruik maken van het coronavaccin?

  • Ja, meteen
  • Nee, ik wacht voorlopig af
  • Nee, helemaal nooit
Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

2 Comments

 1. hans van de mortel Reply

  Het is nogal simpel voor wie nadenkt en zijn hersenen gebruikt en ook kennis heeft van de geschiedenis van de mens.

  POLITIEK IS SMERIG

  De buschauffeur en de loodgieter zijn onschadelijke mensen. Maar wie zich geroepen voelt tot de politiek heeft iets uit te leggen. Het is de aantrekkingskracht van het macht uitoefenen dat corrumpeert.

 2. Huub Reply

  Bill Gates en zijn rijke aanhangers manipuleren de mensheid met angst om uiteindelijk hun virus vaccin te verkopen en daardoor enorme winsten op te strijken, Let op de Bill Gates en Melinda Gates foundation zit bijna in alle pharmacie bedrijven. Ook geeft deze foundation geld aan de WHO en het RIVM, dit doen ze niet voor niets !!!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.