pfizer vaccin niet beschikbaar
Saved Read later
Deel dit bericht

Pfizer/BioNTech kan waarschijnlijk niet op korte termijn grote lading vaccins produceren

BioNTech-topman Ugur Sahin heeft in een interview met het Duitse weekblad Der Spiegel laten weten dat het moeilijk zal zijn om op korte termijn een grote hoeveelheid nieuwe vaccins van Pfizer/BioNTech te produceren. Tot nu toe is het vaccin van Pfizer/BioNTech het enige goedgekeurde vaccin in de Europese Unie.

Pfizer vaccin niet op korte termijn beschikbaar

De vraag naar het Pfizer vaccin is vooral groot omdat dit het enige goedgekeurde vaccin in de Europese Unie is. Toch zal het moeilijk worden om er snel meer te produceren. De topman is vooral kritisch over het aankoopbeleid van de EU. Als we dit bijvoorbeeld vergelijken met de Verenigde Staten: in de Verenigde Staten werd in juli al 600 miljoen doses besteld, terwijl de EU pas in november een bestelling plaatste van een veel kleinere hoeveelheid. In de EU werd vooral ingezet op meer verschillende vaccins.

Nieuwe Pfizer vaccins

De EU heeft er nog 100 miljoen doses bijbesteld waardoor we in totaal 300 miljoen vaccins in de EU hebben. Nederland zou ongeveer 12 miljoen doses moeten ontvangen. Pfizer heeft laten weten dat zij eind januari naar buiten zullen brengen hoeveel extra vaccins het bedrijf kan produceren. Er wordt gehoopt dat er in februari een nieuwe productielijn geopend kan worden in Duitsland. Het is ook vooral de vraag hoe het Pfizer vaccin zich moet ontwikkelen met de nieuwe ‘Britse variant' van het coronavirus.

Bekijk ook:
Zoveel geld heeft Hamas jaarlijks beschikbaar voor de strijd tegen Israël

Pfizer vaccin aanpassen

Er wordt nu dan ook gekeken of het huidige Pfizer vaccin wel genoeg beschermt tegen de gemuteerde Britse variant van het virus. Daar zouden zij op korte termijn meer over moeten weten. Mocht het om een sterke mutatie gaan dan zou het vaccin binnen zes weken aangepast kunnen worden. Tevens wordt er ook gekeken of er een makkelijkere manier is om het vaccin op te slaan. Op dit moment moet dat bij een temperatuur van -70 graden. De volgende versie van het corona vaccin zou ook bij hogere temperaturen bewaard moeten kunnen worden. Deze versie zou aan het eind van de zomer gereed moeten zijn.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.