Bitcoin naar recordhoogte van ruim 38.000 dollar

0 Shares

Bitcoin brak op donderdag een nieuw record. De digitale munt was vandaag (even) voor het eerst meer dan 38.000 dollar waard. 

Bitcoin beleggers zullen tevreden terug kijken op de eerste week van 2021. De digitale munt is het nieuwe jaar namelijk knallend van start gegaan. De koers van de munt bereikte vandaag voor het eerst de recordhoogte van ruim 38.400 dollar. Een flink verschil met eind december, toen de bitcoin koers op ongeveer 29.000 dollar stond. Genoeg reden voor blije gezichten.

Nieuw: chat met andere over crypto gerelateerde zaken op het crypto forum

Bitcoin koers maakt een flinke opmars

De digitale munt zet daarmee de flinke koersstijging van de afgelopen weken door. In de eerste helft van 2020 schommelde de bitcoin koers constant onder de 10.000 dollar. Pas in de tweede helft van 2020 werd de stijging ingezet. Begin oktober stond de bitcoin koers net iets onder de 11.000 dollar. Begin november steeg de koers naar 14.000 dollar en in de eerste dagen van december was de bitcoin alweer 20.000 dollar waard. In december steeg de waarde van de munt steeds harder, met een koersnotering van ruim 29.000 dollar op het einde van de maand.

Bekijk ook:
Nederland pakt een recordaantal medailles op de Olympische Spelen in Tokio

In januari ging de bitcoin koers vrolijk verder met de waardestijging. Al schrokken beleggers eerder deze week toen de munt een flinke dip maakte. Op 4 januari was de koers opeens gezakt naar 29.000 dollar, maar de munt herstelde zich vrijwel meteen en wist na een paar dagen de 35.000 dollar aan te tikken en pakte daarmee zelfs een koersrecord.

De flinke koersstijgingen staan in schril contrast met de periode daarvoor. In 2017 beleefde bitcoin dan wel een geweldige periode, het jaar daarop was echter rampzalig voor de koers. Het rampzalige jaar 2018 bleek echter een dieptepunt te zijn, op weg naar betere tijden, die nu zeker zijn aangebroken.

Hoe de bitcoin koers schommelde in de afgelopen jaren, kan je in dit artikel terug lezen.

Waarom stijgt de bitcoin koers zo hard?

De grote vraag is nu natuurlijk waarom de koers van de bitcoin nu zo hard stijgt. De precieze oorzaak blijft giswerk, maar expert denken dat de koers mede is gestegen door de volgende redenen:

  • Bitcoin krijgt een betere reputatie. Steeds meer investeerders zien de digitale munt als een betrouwbare optie om geld in te investeren, waardoor de munt steeds meer afnemers krijgt.
  • Er zijn ook steeds meer grote bedrijven die investeren in bitcoin, wat de reputatie van de munt alleen maar ten goede komt. Denk maar aan het bekende gezegde; als één schaap over de dam is, dan volgen de anderen.
  • De zakenbank JPMorgan verwacht daarnaast dat de bitcoin koers kan stijgen naar $146.000 dollar. Hierdoor zou iedereen die nu instapt een flinke winst kunnen verwachten. En sommige analisten verwachten dat de koers zelfs nog veel verder kan stijgen in de toekomst.
  • Amerikaanse PayPal-gebruikers kunnen in 2021 bitcoins kopen en verkopen, waardoor de munt nog toegankelijker is.
  • Door een proces dat bitcoin halving heet zijn er sinds mei vorig jaar relatief minder bitcoins beschikbaar, waardoor er minder aanbod is, wat er weer voor zorgt dat de prijs kan stijgen.
Bekijk ook:
Elon Musk onthult Tesla robot

Dit samen heeft een gunstige situatie gecreëerd voor bitcoin, waardoor de waarde van de munt flink kan groeien. In de komende dagen en weken zullen we zien of dit slechts het begin is van een enorme waardestijging, of dat de koersnotering van 35.000 dollar voorlopig het hoogtepunt is voor bitcoin in 2021.

Meer lezen over Bitcoin

Wil je meer lezen over Bitcoin? Dan hebben we de volgende aanraders voor je:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.