raket lancering

Vanavond tweede poging raketlancering Elon Musk

0 Shares

Afgelopen woensdag werd de eerste poging gedaan om de Dragon Crew de ruimte in te schieten. Helaas is dit door onstuimig weer in Amerika niet doorgegaan. Vanavond word er opnieuw een poging gedaan. 

Raket niet zichtbaar in Nederland

Helaas zullen is de raket waarschijnlijk niet zichtbaar in Nederland. Afgelopen woensdag zou de raket om 22:33 vertrekken, terwijl dit vandaag 21:22 is. Vanavond zal de zonsondergang pas om 21:49 gebeuren, waardoor het dus te licht zal zijn om de raket te zien. Je kunt de lancering van de raket natuurlijk wel op tv en online volgen. Het is echter wel de vraag of de lancering vandaag dan wel doorgaat. Tot nu toe is er 50% kans op een lancering, want het weer ziet er nog steeds niet gunstig uit. Als de lancering morgen zou plaatsvinden zou er een 60% slagingskans zijn.

Eerste lancering in negen jaar

Het zou de eerste keer in negen jaar zijn dat er Amerikanen naar de ruimte vliegen. Het is ook voor het eerst dat een dergelijke vlucht door een commerciële partij wordt georganiseerd. SpaceX en Boeing werkte allebei aan een ruimteschip, maar Elon Musk heeft uiteindelijk de eer mogen opstrijken. NASA werkt natuurlijk wel samen met SpaceX, het is dus niet volledig aan SpaceX. Zo zijn de astronauten ook gewoon werkzaam bij NASA en zijn het geen medewerkers van SpaceX.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.