in

Vanavond tweede poging raketlancering Elon Musk

Helaas zal hij voor ons waarschijnlijk niet zichtbaar zijn

raket lancering

Afgelopen woensdag werd de eerste poging gedaan om de Dragon Crew de ruimte in te schieten. Helaas is dit door onstuimig weer in Amerika niet doorgegaan. Vanavond word er opnieuw een poging gedaan. 

Raket niet zichtbaar in Nederland

Helaas zullen is de raket waarschijnlijk niet zichtbaar in Nederland. Afgelopen woensdag zou de raket om 22:33 vertrekken, terwijl dit vandaag 21:22 is. Vanavond zal de zonsondergang pas om 21:49 gebeuren, waardoor het dus te licht zal zijn om de raket te zien. Je kunt de lancering van de raket natuurlijk wel op tv en online volgen. Het is echter wel de vraag of de lancering vandaag dan wel doorgaat. Tot nu toe is er 50% kans op een lancering, want het weer ziet er nog steeds niet gunstig uit. Als de lancering morgen zou plaatsvinden zou er een 60% slagingskans zijn.

Eerste lancering in negen jaar

Het zou de eerste keer in negen jaar zijn dat er Amerikanen naar de ruimte vliegen. Het is ook voor het eerst dat een dergelijke vlucht door een commerciële partij wordt georganiseerd. SpaceX en Boeing werkte allebei aan een ruimteschip, maar Elon Musk heeft uiteindelijk de eer mogen opstrijken. NASA werkt natuurlijk wel samen met SpaceX, het is dus niet volledig aan SpaceX. Zo zijn de astronauten ook gewoon werkzaam bij NASA en zijn het geen medewerkers van SpaceX.

Lees ook:
Misdaad cijfers flink gestegen onder asielzoekers

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Welke gameconsole past bij mij?

Sylvana Ijsselmuiden

Sylvana IJsselmuiden is dé mooiste vrouw van Nederland