weetjes over de aarde
Saved Read later
Deel dit bericht

10 leuke weetjes over de aarde

Je denk misschien dat je de planeet goed kent, er zijn echter een paar leuke weetjes waarvan we denken dat je ze nog niet kent. Van de drukste stad tot het aantal bacteriën, dit zijn 10 leuke weetjes over de aarde.

De hele populatie van de wereld past in Los Angeles

De wereldpopulatie is rond de 7,5 biljoen, erg veel mensen zou je zeggen. Toch passen al die mensen schouder aan schouder op het oppervlakte van Los Angeles. Althans dat is wat National Geographic heeft uitgezocht. Los Angeles is niet eens zo groot, vele steden zijn groter dus kom maar op met de kinderen er passen er nog wel een paar op aarde!

Het meest dichtbevolkte eiland

Santa Cruz del Islote in San Bernardo, Colombia is klein. Het is zo klein als twee voetbal velden, het heeft vier hoofdstraten en 10 wijken. In totaal leven er 500 mensen in 155 gebouwen. Volgens The Guardian goed om het uit te roepen tot het dichtstbevolkte eiland ter wereld.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

De Canarische Eilanden zijn vernoemd naar een hond

Canarische Eilanden, je denkt natuurlijk gelijk aan een vogel maar ze leent haar naam aan een hond. Het Spaanse gebied heet Islas Canarias, de naam komt van het Latijn, Canariae Insulae, Eiland van honden. De eilanden zijn dus vernoemt naar honden en niet naar de vogels.

De meeste handtekeningen van landen in een dag

De meeste handtekeningen van landen op een dag, die eer gaat naar The Paris Agreement on climate change. In 2016 tekende maar liefst 174 landen in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties te New York de overeenkomst. Volgens de VN het grootste aantal landen wat ooit een document op een dag tekende. De overeenkomst is bedoeld om het milieu te redden, en een prima excuus om van iedereen weer wat meer belastinggeld te vangen.

Er zijn 4 quadrillion quadrillion bacteriën op aarde

Niet alle bacteriën zijn slecht voor de mens en dat is maar goed ook. In totaal zijn er namelijk 4 quadrillion quadrillion bacterieen op aarde. Dit heeft NPR berekend, ze zijn ze niet gaan tellen dat zou te lang duren natuurlijk. Om je een idee te geven een quadrillion is een één met vijftien nullen.

Iedereen die nu leeft, dat is 7% van het aantal mensen die ooit geleefd hebben

Volgens het Population Reference Bureau zijn er sinds de eerste Homo Sapiens (50.000 jaar geleden) meer dan 108 biljoen mensen geboren. Met 7,5 miljard mensen op aarde zijn we dus met zijn alle goed voor 7% van alle mensen die ooit hebben geleefd. Van 2 naar 7,5 miljard in 50.000 jaar is best een prestatie natuurlijk. Momenteel komen er elk jaar meer mensen bij dan dat we mensen verliezen, dus we duwen die 7% langzaam richting de 8%.

Bekijk ook:
Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen?

Meer dan de helft van alle mensen is nog niet eens 30 jaar

Volgens the United Nations Educational, Scientific, and Cultural Organization (UNESCO), was in 2012 meer dan de helft van de mensen jonger dan 30. Ik voel me meteen oud moet ik even melden. De meeste van deze jonge mensen kun je vinden in het Midden-Oosten en in Afrika.

Van elke 200 man is er één een afstammeling van Genghis Khan

Genghis Khan lag graag op bed, met een vrouw onder zich en die vrouwen wisselde hij ook heel graag af. In zijn leven tussen 1162 en 1227 kreeg hij bij bijzonder veel vrouwen kinderen, zo veel kinderen dat hij de tel kwijt raakte. Dat was bij zijn vrouwen trouwens ook het geval, niemand weet precies hoeveel vrouwen of kinderen de man had. In 2003 ging men op onderzoek uit en wat bleek, Genghis Khan heeft rond de 16 miljoen nakomelingen! Van elke 200 man is er dus één een afstammeling van de leider van het Mongoolse rijk.

Tokio, Japan is de grootste stad

Tokio is groot, niet alleen in vergelijking met andere steden in Japan. Met 37 miljoen inwoners laat het de andere grootte steden ver achter zich. Denk daarbij aan Delhi, India daar wonen slechts 29 miljoen mensen of wat dacht je van dat kleine Shanghai, China die hebben er slechts 26 miljoen. Tokio is daarom de grootste stad ter wereld! Even een vergelijking met Nederland, de stad met de meeste inwoners hier dat is Amsterdam en daar wonen nog geen miljoen mensen.

Dit is hoe vaak de andere planeten passen in de aarde

 • De aarde past 1.300.000x in de zon
 • De maan 50x
 • Mercurius 18x
 • Venus en de aarde zijn bijna even groot, Venus haalt 94% van de aarde qua grootte
 • Mars 6x
 • De aarde past 1.300x in Jupiter
 • De aarde past 764x in Saturnus
 • De aarde past 63x in Uranus
 • De aarde past 57x in Neptunus
 • (Pluto past 154x in de aarde)
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

5 Comments

 1. iemand Reply

  inderdaad. dit is echt niet interessant. en ik ben een onderzoeker die de aarde onderzoekt en daarom weet ik dat niets hiervan klopt. Groeten professor P.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.