in

CoolCool

Elon Musk werkt aan gedachtelezer: Neuralink

Kunstmatige intelligentie in je brein

Neuralink

We kennen Elon Musk vooral van Tesla en SpaceX, maar wist je dat hij nog een bedrijf heeft? Dit bedrijf heet Neuralink Corporation. Net zoals zijn andere bedrijven, is Neuralink ook gericht op innovatieve technologie, maar dit keer met betrekking tot de mens. Neuralink is bezig om een gedachtelezer te bouwen die de manier waarop wij denken revolutionair zou kunnen veranderen.

Computers slimmer dan mensen

Honderden bedrijven zijn hard aan het werk om kunstmatige intelligentie nog slimmer te maken. Door deze kunstmatige intelligentie zou de wereld in een rap tempo kunnen verbeteren. Maar wat gebeurt er als computers slimmer worden dan mensen? Is er dan nog wel plaats voor ons?
We kennen allemaal de film ‘I robot’ met Will Smith in de hoofdrol. En we weten ook allemaal dat dat een lange tijd flink knijpen was. Het liep compleet uit de hand, en mensen hadden geen controle meer. Elon Musk wilt dan ook voorkomen dat dit gebeurt.

Bekijk ook:
Wat is webhosting en hoe kies je een domeinnaam?

Neuralink: Hoe werkt het?

Het idee van Neuralink is dat we onszelf kunnen koppelen aan computers, waardoor wij ook blijven ontwikkelen samen met de kunstmatige intelligentie. We zijn dan niet meer beperkt door onze menselijkheid. Het gaat Elon vooral om de snelheid van communiceren. Nu zijn wij redelijk ontwikkeld, en kunnen we al snel informatie tot ons nemen, maar met de Neuralink zou dit direct zijn.
Ben je een film aan het kijken en weet je even niet meer waar je die acteur van kent? Binnen één seconde heb je het antwoord. Ben je een gesprek aan het voeren en wil je een restaurant in de buurt voorstellen? Nog voordat jouw partner doorheeft dat je het internet aan het doorzoeken bent, heb je een mooi restaurantje gevonden.

Mogelijkheden zijn eindeloos

Eigenlijk gaat het dus vooral om dingen die we nu al kunnen doen, maar kunnen we het met de Neuralink veel sneller. De mogelijkheden met Neuralink zijn eindeloos. Zo zou je bijvoorbeeld een gesprek kunnen hebben met iemand, in je hoofd, wanneer die persoon ook een Neuralink heeft. Als er nog meer brandbreedte beschikbaar zou komen, dan zou het zelfs mogelijk zijn om ervaringen te livestreamen. Het is ook de bedoeling dat het mogelijk wordt om een volledige taal te downloaden, zo zou je jezelf over heel de wereld verstaanbaar kunnen maken.

Voor wie is de Neuralink beschikbaar?

Het is in eerste instantie de bedoeling dat de Neuralink beschikbaar wordt voor mensen die op dit moment moeite hebben om dingen zelf te doen, denk hierbij aan verlamde mensen. Zo zou het voor hun mogelijk worden om een auto te besturen zonder een stuur aan te raken, een televisie aan te zetten zonder een afstandsbediening aan te hoeven raken, of de verwarming aan te zetten.

Bekijk ook:
Welke cryptomunten vinden grote investeerders interessant?

Wanneer wordt de Neuralink beschikbaar?

De Neuralink wordt op dit moment gepresenteerd als een apparaatje wat achter je oor gedragen wordt. Het zou ongeveer net zo groot zijn als een gehoorapparaat. De draadjes die hieraan vast zitten zouden direct op de hersenen geïmplanteerd worden. Er zouden kleine gaatjes in je schedel geboord moeten worden om deze draadjes met je hersenen te verbinden.
Het is de bedoeling dat het apparaat dit jaar beschikbaar wordt om te testen op mensen. Er is al eerder een test gedaan op een chimpansee, en dit is succesvol verlopen. Voor menselijke testen moeten eerst nog de noodzakelijke vergunningen aangevraagd worden.

neuralink gedachtelezer
Bron: Neuralink

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

verpleeghuizen open

Verpleeghuizen weer open voor bezoek

engste horror films

Deze enge films moet je gezien hebben