Neuralink
Saved Read later
Deel dit bericht

Elon Musk werkt aan gedachtelezer: Neuralink

We kennen Elon Musk vooral van Tesla en SpaceX, maar wist je dat hij nog een bedrijf heeft? Dit bedrijf heet Neuralink Corporation. Net zoals zijn andere bedrijven, is Neuralink ook gericht op innovatieve technologie, maar dit keer met betrekking tot de mens. Neuralink is bezig om een gedachtelezer te bouwen die de manier waarop wij denken revolutionair zou kunnen veranderen.

Computers slimmer dan mensen

Honderden bedrijven zijn hard aan het werk om kunstmatige intelligentie nog slimmer te maken. Door deze kunstmatige intelligentie zou de wereld in een rap tempo kunnen verbeteren. Maar wat gebeurt er als computers slimmer worden dan mensen? Is er dan nog wel plaats voor ons?
We kennen allemaal de film ‘I robot' met Will Smith in de hoofdrol. En we weten ook allemaal dat dat een lange tijd flink knijpen was. Het liep compleet uit de hand, en mensen hadden geen controle meer. Elon Musk wilt dan ook voorkomen dat dit gebeurt.

Neuralink: Hoe werkt het?

Het idee van Neuralink is dat we onszelf kunnen koppelen aan computers, waardoor wij ook blijven ontwikkelen samen met de kunstmatige intelligentie. We zijn dan niet meer beperkt door onze menselijkheid. Het gaat Elon vooral om de snelheid van communiceren. Nu zijn wij redelijk ontwikkeld, en kunnen we al snel informatie tot ons nemen, maar met de Neuralink zou dit direct zijn.
Ben je een film aan het kijken en weet je even niet meer waar je die acteur van kent? Binnen één seconde heb je het antwoord. Ben je een gesprek aan het voeren en wil je een restaurant in de buurt voorstellen? Nog voordat jouw partner doorheeft dat je het internet aan het doorzoeken bent, heb je een mooi restaurantje gevonden.

Bekijk ook:
Steeds meer online criminaliteit: hoe wapen je jezelf?

Mogelijkheden zijn eindeloos

Eigenlijk gaat het dus vooral om dingen die we nu al kunnen doen, maar kunnen we het met de Neuralink veel sneller. De mogelijkheden met Neuralink zijn eindeloos. Zo zou je bijvoorbeeld een gesprek kunnen hebben met iemand, in je hoofd, wanneer die persoon ook een Neuralink heeft. Als er nog meer brandbreedte beschikbaar zou komen, dan zou het zelfs mogelijk zijn om ervaringen te livestreamen. Het is ook de bedoeling dat het mogelijk wordt om een volledige taal te downloaden, zo zou je jezelf over heel de wereld verstaanbaar kunnen maken.

Voor wie is de Neuralink beschikbaar?

Het is in eerste instantie de bedoeling dat de Neuralink beschikbaar wordt voor mensen die op dit moment moeite hebben om dingen zelf te doen, denk hierbij aan verlamde mensen. Zo zou het voor hun mogelijk worden om een auto te besturen zonder een stuur aan te raken, een televisie aan te zetten zonder een afstandsbediening aan te hoeven raken, of de verwarming aan te zetten.

Bekijk ook:
Worden mensen in de toekomst geprogrammeerd door hersenchips en kunstmatige intelligentie?

Wanneer wordt de Neuralink beschikbaar?

De Neuralink wordt op dit moment gepresenteerd als een apparaatje wat achter je oor gedragen wordt. Het zou ongeveer net zo groot zijn als een gehoorapparaat. De draadjes die hieraan vast zitten zouden direct op de hersenen geïmplanteerd worden. Er zouden kleine gaatjes in je schedel geboord moeten worden om deze draadjes met je hersenen te verbinden.
Het is de bedoeling dat het apparaat dit jaar beschikbaar wordt om te testen op mensen. Er is al eerder een test gedaan op een chimpansee, en dit is succesvol verlopen. Voor menselijke testen moeten eerst nog de noodzakelijke vergunningen aangevraagd worden.

neuralink gedachtelezer

Bron: Neuralink

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.