Italië wint met Måneskin het Eurovisie Songfestival 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Italië wint met Måneskin het Eurovisie Songfestival

Italië heeft het Eurovisie Songfestival gewonnen. Måneskin kreeg met het nummer Zitti e Buoni maar liefst 524 punten en kroonde zich daarmee tot de winnaar. Nederland deed het minder goed. Jeangu Macrooy eindigde met Birth of a New Age op de 23ste plaats.

In totaal kreeg Italië 524 punten. Måneskin kreeg 206 punten van de jury en 318 punten van de televisiekijkers. De Italiaanse rockband was daarmee vooral populair bij de kijkers, want als het aan de jury lag had Italië niet gewonnen.

De winst van Italië komt overigens niet helemaal als een verrassing. Måneskin stond lang tussen de grote favorieten bij de bookmakers, en sinds dit weekend werd ook een nummer 1 positie voorspeld. Met de winst heeft Italië de favorietenrol ook waargemaakt.

Op onze Twitter poll werd overigens wel een andere winnaar verwacht. Slechts 15 procent van de stemmers zag Italië aan het begin van de avond winnen.

Bekijk ook:
Songfestival Quiz

Nederland eindigt op de 23ste plek

Nederland was dit jaar als deelnemer niet echt succesvol op het Eurovisie Songfestival. Jeangu Macrooy deed mee met Birth of a New Age, maar wist daarmee weinig indruk te maken. Macrooy kreeg nog enkele punten van de jury, maar de televisiekijkers gaven de act geen enkel punt.

Gelukkig was Nederland niet de enige deelnemer die nul punten kreeg van de kijker, want dit overkwam ook de deelnemers van Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. België deed het iets beter, met drie punten van de kijkers.

Voor James Newman – van het Verenigd Koninkrijk – was het sowieso een vervelende avond. Hij kreeg namelijk ook geen enkel punt van de vakjury en eindigde daardoor laatste met 0 punten in totaal.

Toch was er ook een succesvolle Nederlandse act op het Eurovisie Songfestival in Ahoy Rotterdam. De Grieks-Nederlandse zangeres Stefania Liberakakis deed dit jaar mee namens Griekenland en eindigde op de tiende plaats.

Bekijk ook:
Top 5 slechtste Nederlandse Songfestival inzendingen

Nederland is fan van Chantal en Nikkie

Jeangu Macrooy heeft de harten van Europa niet weten te veroveren, maar onze presentatoren wisten dat wel te doen. Op social media verscheen er veel lof voor de presentatie, en met name Nikkie de Jager en Chantal Janzen kregen veel complimenten.

In onze poll op Twitter vroegen we wie de beste presentator was. Nikkie de Jager kreeg daar (vooralsnog) ruim 52 procent van de stemmen. Chantal Janzen eindigt daar nipt achter, met ongeveer 37 procent van de stemmen. Twitteraars waren iets minder enthousiast over Edsilia Rombley en Jan Smit. Ruim 6 procent van de stemmers vond Edsilia de beste presentator en iets minder dan 4 procent koos voor Jan Smit.

Je tot 24 mei stemmen, dus deel vooral je mening hieronder!

Bekijk ook:
Davina Michelle scoort hit met Songfestival nummer Sweet Water

Einduitslag finale Eurovisie Songfestival 2021

Italië is de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2021. Op de tweede plaats is Frankrijk geëindigd en Zwitsersland pakte de derde plek.

Dit is de volledige uitslag van het Eurovisie Songfestival 2021:

 1. Italië – 524 punten
 2. Frankrijk – 499 punten
 3. Zwitserland – 432 punten
 4. IJsland – 378 punten
 5. Oekraïne – 364 punten
 6. Finland – 301 punten
 7. Malta – 255 punten
 8. Litouwen – 220 punten
 9. Rusland – 204 punten
 10. Griekenland – 170 punten
 11. Bulgarije – 170 punten
 12. Portugal – 153 punten
 13. Moldavië – 115 punten
 14. Zweden – 109 punten
 15. Servië – 102 punten
 16. Cyprus – 94 punten
 17. Israël – 93 punten
 18. Noorwegen – 75 punten
 19. België – 74 punten
 20. Azerbeidzjan – 65 punten
 21. Albanië – 57 punten
 22. San Marino – 50 punten
 23. Nederland – 11 punten
 24. Spanje – 6 punten
 25. Duitsland – 3 punten
 26. Het Verenigd Koninkrijk – 0 punten
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.