Energierekening laag houden? Zo doe je dat! 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Energierekening laag houden? Zo doe je dat!

Benieuwd naar hoe je energie kunt besparen in huis? Met deze tips kan je het energieverbruik en de bijbehorende energierekening laag houden!

1. Zonnepanelen op het dak

Door zonnepanelen te nemen, kan je de maandelijkse energiekosten in een klap verlagen. De zonnepanelen op je dak zorgen voor de energie, en daardoor ben je dus niet meer afhankelijk van een reguliere energieleverancier. Daarnaast is dit ook nog eens goed voor het milieu, want met zonnepanelen maak je gebruik van duurzame energie.

Het kopen van zonnepanelen is echter een flinke investering die niet voor iedereen is weggelegd. Gelukkig kan je tegenwoordig ook zonnepanelen huren. Zo hoef je geen grote kosten te maken om te kunnen profiteren van de voordelen van zonne-energie. Wil je dus meteen besparen op je energierekening, huur dan snel zonnepanelen.

Energierekening laag houden? Zo doe je dat! 21

2. Isoleer het huis

Een andere manier om je energierekening laag te houden is door het huis goed te isoleren. Met een goede isolatie houdt je huis de warmte beter vast, waardoor je minder hoeft te stoken. Dit scheelt vervolgens weer op de energierekening.

Je kan dit op verschillende manieren aanpakken. Zo kan je onder meer de spouwmuur, het dak en de vloer laten isoleren. Ramen van dubbelglas isoleren daarnaast ook beter dan dunne ramen. Ook kan je rolluiken voor de ramen nemen. Deze vormen een extra beschermlaag tegen de kou van buiten.

Bekijk ook:
Marketingbudgetten 2023: 9,1% van de bedrijfsomzet

Energierekening laag houden? Zo doe je dat! 22

3. Zet de verwarming niet hoger

Het is al gauw verleidelijk om de verwarming een graadje hoger te zetten wanneer het koud is in huis. Dit levert echter wel flink wat stookkosten op, en dat zie je snel terug aan je energierekening. Laat de verwarming dus met rust, en trek in plaats daarvan een warme trui en dikke sokken aan.

Energierekening laag houden? Zo doe je dat! 23

4. Laat lampen niet (onnodig) aanstaan

Lampen kosten ook aardig wat energie, dus zet deze uit wanneer je niet van de ruimte gebruik maakt. Vergeet je voor het slapen gaan nog wel eens een lampje uit te zetten, dan kan je overwegen om een timer te installeren. Op deze manieren gaan alle lampen op een vast moment uit zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen.

Kies daarnaast voor een energiezuinige lamp om nog meer energie te besparen. Zo zijn ledlampen, spaarlampen en tl-lampen echte aanraders voor mensen die op zoek zijn naar een zuinige lamp.

Energierekening laag houden? Zo doe je dat! 24

5. Gebruik grote apparaten minder

Grote apparaten zoals de vaatwasser, de wasmachine en de droger slurpen flink wat energie. Als je deze vaak gebruikt, dan kan dat voor een hogere energierekening zorgen. Probeer dus het gebruik van deze apparaten te verminderen. Een spijkerbroek die een dag gedragen is, hoeft echt niet meteen in de was. En je kan kleren met mooi weer ook buiten laten drogen.

Bekijk ook:
Het bijzondere verhaal achter de rijkste Nederlander van dit moment

Energierekening laag houden? Zo doe je dat! 25

6. Let op piek- en daluren

Als je een dubbele meter hebt, dan maak je gebruik van een systeem met piek- en daluren. Hierbij is er sprake van een dubbeltarief, waarbij je minder hoeft te betalen voor energieverbruik tijdens de daluren. Het kan dan lonen door grote apparaten vooral hun werk te laten doen tijdens deze daluren. Dat scheelt niet qua verbruik, maar zie je wel terug op de rekening!

Energierekening laag houden? Zo doe je dat! 26

7. Let op sluipverbruik

Sluipverbruik is tegenwoordig ook verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van je energierekening. Bij sluipverbruik worden apparaten bedoeld die energie gebruiken, zonder dat ze echt gebruikt worden. Denk hier bijvoorbeeld aan een tv en computer die op standby staan, of aan digitale klokken, keukenapparaten en telefoonopladers. Gebruik je deze apparaten voor een lange tijd niet, dan kan je net zo goed de stekker tijdelijk uit het stopcontact trekken.

Energierekening laag houden? Zo doe je dat! 27

Heb jij nog een goede tip om je energierekening laag te houden? Deel die dan hieronder door een reactie achter te laten!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.