Wie gaat het Songfestival winnen? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Wie gaat het Songfestival winnen?

Op 22 mei is de grote finale van het Songfestival. Wie gaat het muziekevenement winnen? In dit artikel zetten we de grote kanshebbers voor je op een rij!

Duncan Laurence won in 2019 het Songfestival in Israël, maar dit weekend zal er een nieuwe winnaar of winnares opstaan. Wie de Nederlandse zanger gaat opvolgen is nog maar de vraag. Als we de bookmakers mogen geloven, dan is de kans groot dat de winnaar uit een van deze drie landen komt:

3. Malta: Destiny – Je Me Casse

Wekenlang was Malta de topfavoriet van dit jaar, maar daar kwam sinds kort verandering in. Nog steeds wordt Malta niet kansloos geschat, want de wedkantoren geven het land nog zo'n 15 procent kans op de eindoverwinning. Dat percentage lag in het verleden wel eens hoger, maar Malta is daarmee nog steeds een van de grote favorieten.

Malta wordt vertegenwoordigd door Destiny met het liedje Je Me Casse. Het liedje was in de eerste halve finale op 18 mei te horen.

Bekijk ook:
Songfestival Quiz

2. Frankrijk: Barbara Pravi – Voilà

Vorige week was Frankrijk nog de grote favoriet voor de overwinning, maar nu moet het land het doen met een tweede plek. Toch blijft de kans aanwezig dat Barbara Pravi met haar liedje straks met de winst ervan doorgaat. Volgens de bookmakers heeft Frankrijk nog zo'n 20 procent kans op de winst.

Frankrijk is één van de vijf grote landen, waardoor Pravi alleen in de finale op 22 mei heeft opgetreden.

Bekijk ook:
Dit zijn alle deelnemers en liedjes van het Songfestival 2021

1. Italië: Måneskin – Zitti e buoni

Italië is sinds zaterdag de grote favoriet voor de eindoverwinning van het Songfestival. De wedkantoren schatten dat Måneskin met het liedje Zitti e buoni nu zo'n 28 procent kans heeft om te winnen. Vooral de laatste dagen schiet de kans op een Italiaanse winst bij de bookmakers omhoog.

Zitte e buoni betekent “houd je mond en gedraag je” en is een liedje van de Italiaanse rockband Måneskin. De band won eerder het muziekfestival in Sanremo met het liedje, waardoor het nu op het Songfestival te horen is. Zitte e buoni is verder niet alleen populair bij de bookmakers, op YouTube heeft de videoclip inmiddels meer dan 21 miljoen views.

Italië is – net zoals Frankrijk – één van de grote vijf landen, waardoor het liedje pas in de finale voor het eerst te horen was.

Bekijk ook:
Muziekquiz: Herken jij deze bekende Songfestivalliedjes?

Hoe groot is de kans dat Nederland het Songfestival wint?

Italië, Frankrijk en Malta zijn dit jaar dus de grote favorieten, maar wat zijn de kansen van Nederland op het songfestival? Voor mensen die hopen op een tweede overwinning op rij hebben we helaas slecht nieuws. Als de bookmakers gelijk hebben – en meestal zitten ze er niet ver van af – maakt Nederland minder dan 1 procent kans op de winst.

Bekijk ook:
Dit is het nieuwe Songfestival nummer van Jeangu Macrooy

Dit jaar doet Jeangu Macrooy met Birth of a New Age mee namens Nederland. De wedkantoren zijn niet bepaald enthousiast over de kansen van de act, en schatten nu een 20ste plaats in voor ons land. Een plek in de top 10 lijkt dus uitgesloten, en misschien eindigt Nederland zelfs in de onderste regionen. Dat is nogal een verschil met 2019, maar we kunnen niet altijd bij de beste horen… Of wie weet zitten de wedkantoren er dit jaar wel helemaal naast.

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.