Top 5 slechtste Nederlandse Songfestival inzendingen 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 5 slechtste Nederlandse Songfestival inzendingen

In 2019 won Duncan Laurence het songfestival namens Nederland, maar daarnaast kenden we de afgelopen jaren ook heel wat dieptepunten op het evenement. In deze top 5 blikken we terug op de slechtste Nederlandse inzendingen voor het Eurovisie Songfestival. Welke inzending vond jij het slechtste van allemaal?

5. Joan Franka – You and me

In 2012 wilde Nederland met Joan Franka Europa veroveren. Sinds 2004 hebben we op dat moment de finale niet meer gehaald, dus het werd hoog tijd om daar verandering in te brengen. Franka was met haar liedje “You and me” zeker een bijzondere inzending – ze droeg een enorme indianentooi (zou dat nog kunnen anno 2021?) – maar wist het Europese publiek niet te overtuigen. De oud Voice of Holland deelneemster kreeg maar 35 punten in de halve finale, en werd daarmee vroegtijdig naar huis gestuurd. Gelukkig konden we het jaar daarop wel weer juichen, toen Anouk meedeed met haar liedje Birds.

Bekijk ook:
Dit is het nieuwe Songfestival nummer van Jeangu Macrooy

4. Trijntje Oosterhuis – Walk Along

In 2015 stuurde Nederland Trijntje Oosterhuis naar het Eurovision Songfestival. Zij kreeg de moeilijke taak om het succes van Anouk en The Common Linnets te evenaren, die 9e en 2e waren geworden in de voorgaande jaren. Helaas kwam ze nooit in de buurt van hun niveau. Tijdens de dagen voorafgaand van de halve finale ging het vooral over randzaken van haar optreden. Vooral haar outfit was een veelbesproken onderwerp (een scheurjurk) en op het laatst werd er gekozen voor een andere look. Het liedje Walk Along wist geen indruk te maken en kreeg tijdens de halve finale slechts 33 punten, niet genoeg voor een finaleplek. En daarmee stond Nederland, na twee succesvolle jaren, weer met lege handen op het muziekevenement.

3. Sieneke – Ik ben verliefd (Sha-la-lie)

In 2010 probeerde Nederland de finale van het Eurovision Songfestival te halen met zangeres Sieneke en haar draaiorgel. Met haar Nederlandstalige inzending wilde ze met de winst ervandoor gaan, maar dat liep niet zoals gepland. Sieneke kreeg maar 29 punten en eindigde daarmee op de veertiende plaats tijdens de halve finale. En daarmee was haar feestje voorbij voordat het echt begon.

2. De 3JS – Never Alone

In 2011 zijn we al een tijdje Songfestival-moe in Nederland, want het lukt ons maar niet om door die halve finale heen te komen. De 3JS wilden het avontuur wel aangaan, maar kwamen gedesillusioneerd thuis. De heren deden mee met hun zelf geschreven nummer Never Alone, maar wisten het Europese publiek totaal niet te overtuigen. Uiteindelijk kregen ze tijdens de halve finale maar 13 punten. En dat was het laagste puntentotaal van alle inzendingen van dat jaar. Na afloop waren de 3JS ook niet bepaald enthousiast over hun avontuur. En het mag gezegd worden, hun liedje is helemaal niet zo slecht. Alleen niet geschikt voor het songfestival, zo bleek maar weer.

Bekijk ook:
Dit zijn alle deelnemers en liedjes van het Songfestival 2021

1. De Toppers – Shine

In 2009 was het Nederland inmiddels al jaren niet meer gelukt om de finale van het Eurovision Songfestival te halen, dus moest er een topinzending komen. En dan kom je natuurlijk uit bij .. de Toppers. Met een playbackshow tijdens het Nationale Songfestival werd het nummer Shine gekozen, en daarmee moesten de heren Gordon, Jeroen van der Boom en René Froger Europa veroveren. Uiteindelijk kreeg de groep tijdens de halve finale maar 11 punten, waarvan 10 uit Albanië (laten we de Toppers naar Albanië sturen voor een tour?). En zo weinig punten kreeg een Nederlandse uitzending nog nooit tijdens een halve finale van deze eeuw.

Wat vond jij de slechtste Nederlandse inzending? Laat het ons weten in de comments.

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.