homos mogen geen kinderen adopteren
Saved Read later
Deel dit bericht

Homostellen en ongehuwden mogen geen kinderen adopteren in Hongarije

Sinds dinsdag mogen homostellen en ongehuwden geen kinderen meer adopteren in Hongarije. Het parlement daar heeft een nieuwe wet aangenomen die koppels van hetzelfde geslacht en andere ongehuwden stellen de mogelijkheid tot adoptie verbiedt.

Uitsluitend gehuwden mogen kinderen adopteren

Ruim een meerderheid van het parlement was het eens met het voorstel van de aartsconservatieve premier Viktor Orbán. Zijn partij heeft een tweederdemeerderheid in het parlement. De nieuwe regelgeving betekent dat uitsluitend gehuwde stellen voortaan kinderen mogen adopteren. Wanneer een alleenstaande of een familielid iemand wilt adopteren, bijvoorbeeld na het overlijden van de ouders, dan heeft die persoon toestemming nodig van de autoriteiten.

Homo's mogen geen kinderen adopteren

Tot op heden is het nog steeds niet mogelijk voor homostellen op te trouwen in Hongarije. Een kind adopteren was wel mogelijk, maar dan wel met een omweg. Homoseksuele en lesbische stellen moesten zich als alleenstaande aanmelden. De definitie van een gezin wordt ook gewijzigd in de grondwet. In Hongarije wordt je nu alleen als gezin gezien als er een vader aanwezig is die man is, en een moeder is die vrouw is. Alternatieve gezinstypes worden uitgesloten.

Bekijk ook:
Dit zijn de populairste namen van jongens en meisjes wereldwijd

Reactie Amnesty

Uiteraard heeft Amnesty International zich ook in deze ophef vermengd. Zij spreken van een nieuwe aanval op de Hongaarse niet-heterogemeenschap en een zwarte dag voor de mensenrechten. Volgens de Hongaarse afdeling van de organisatie zouden deze nieuwe discriminerende wetten onder de dekmantel van de coronapandemie door het parlement gejaagd zijn. De nieuwe wetten komen kort nadat er ontdekt is dat een Hongaarse politicus deelnam aan een gay sex party in Brussel tegen de coronamaatregelen in. Het gaat om Jozsef Szajer, een getrouwde 59-jarige vader. Hij werd in de buurt van het feest gevonden met bloed op zijn handen nadat hij probeerde te vluchten door een raam. Het is niet de eerste keer dat er strenge wetten doorheen gedrukt zijn. Ook immigratie wordt hard aangepakt in Hongarije.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.