in

Homostellen en ongehuwden mogen geen kinderen adopteren in Hongarije

Adopteren is alleen nog mogelijk voor getrouwde stellen

homos mogen geen kinderen adopteren

Sinds dinsdag mogen homostellen en ongehuwden geen kinderen meer adopteren in Hongarije. Het parlement daar heeft een nieuwe wet aangenomen die koppels van hetzelfde geslacht en andere ongehuwden stellen de mogelijkheid tot adoptie verbiedt.

Uitsluitend gehuwden mogen kinderen adopteren

Ruim een meerderheid van het parlement was het eens met het voorstel van de aartsconservatieve premier Viktor Orbán. Zijn partij heeft een tweederdemeerderheid in het parlement. De nieuwe regelgeving betekent dat uitsluitend gehuwde stellen voortaan kinderen mogen adopteren. Wanneer een alleenstaande of een familielid iemand wilt adopteren, bijvoorbeeld na het overlijden van de ouders, dan heeft die persoon toestemming nodig van de autoriteiten.

Homo’s mogen geen kinderen adopteren

Tot op heden is het nog steeds niet mogelijk voor homostellen op te trouwen in Hongarije. Een kind adopteren was wel mogelijk, maar dan wel met een omweg. Homoseksuele en lesbische stellen moesten zich als alleenstaande aanmelden. De definitie van een gezin wordt ook gewijzigd in de grondwet. In Hongarije wordt je nu alleen als gezin gezien als er een vader aanwezig is die man is, en een moeder is die vrouw is. Alternatieve gezinstypes worden uitgesloten.

Bekijk ook:
Peiling: D66, Groenlinks, SP en 50Plus flink in de min

Reactie Amnesty

Uiteraard heeft Amnesty International zich ook in deze ophef vermengd. Zij spreken van een nieuwe aanval op de Hongaarse niet-heterogemeenschap en een zwarte dag voor de mensenrechten. Volgens de Hongaarse afdeling van de organisatie zouden deze nieuwe discriminerende wetten onder de dekmantel van de coronapandemie door het parlement gejaagd zijn. De nieuwe wetten komen kort nadat er ontdekt is dat een Hongaarse politicus deelnam aan een gay sex party in Brussel tegen de coronamaatregelen in. Het gaat om Jozsef Szajer, een getrouwde 59-jarige vader. Hij werd in de buurt van het feest gevonden met bloed op zijn handen nadat hij probeerde te vluchten door een raam. Het is niet de eerste keer dat er strenge wetten doorheen gedrukt zijn. Ook immigratie wordt hard aangepakt in Hongarije.

 

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ranking: Wat is de beste Die Hard film?


Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/post.php on line 1023

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/plugins/media-ace.php on line 128

Among Us nu beschikbaar voor Nintendo Switch