in

Opnieuw homogeweld in Amsterdam – Slachtoffer gestoken met stuk glas

Dit is het derde incident in een korte tijd

homogeweld

De avond van Hemelvaartsdag was het weer raak in Amsterdam. Een homoseksuele man is met een stuk glas gestoken in Amsterdam-Oost. Drie tieners zijn aangehouden door de politie, en de man is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Opnieuw homogeweld in Amsterdam

De man zat samen met een andere man in een kano toen zij vanwege hun seksuele geaardheid werden beledigd. Toen de mannen bij de kant aangekomen waren, gingen zij verhaal halen. Hieruit ontstond een schermutseling, waarna één van de mannen in zijn onderarm gestoken werd met een stuk glas.
Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, de daders zijn weggerend.
De dader zou veertien jaar oud zijn, en zijn twee vrienden ook veertien en vijftien. De drie tieners waren al bekende van de politie in verband met overlastgevend gedrag. Het slachtoffer zegt aangifte te gaan doen, terwijl de recherche de zaak zal onderzoeken.

Eerder homogeweld in Amsterdam

Het incident komt kort nadat homostel Fabio en Daniel voor de tweede keer aangevallen zijn in Amsterdam. De eerste keer was op eerste paasdag, de tweede keer was nog geen twee weken geleden. Het is niet bekend of het om dezelfde belagers gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Drankje bestellen op het terras gaat via een app

harry potter eerste druk

Eerste druk Harry Potter boek levert ruim 36.000 euro op