Among Us nu beschikbaar voor Nintendo Switch 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Among Us nu beschikbaar voor Nintendo Switch

Ben je nog op zoek naar een last-minute cadeautje voor de kerst? Het meest populaire spel van 2020, Among Us, is nu ook beschikbaar op de Nintendo Switch. De Switch-versie was een kleine verrassing tijdens een presentatie over nieuwe indiegames.

Among Us Nintendo Switch

Het spel kost slechts 5 euro maar zal voor uren spelplezier zorgen. Je kunt samen met andere Switch-bezitters spelen, maar kunt ook cross-platform spelen. Spelers op de computer, mobiel en Switch kunnen dus gewoon samen spelen. Origineel kwam het spel in 2018 op de markt voor computers en smartphones, maar toen was het nog niet zo'n grote hit. Pas sinds dit jaar is het spel helemaal opgeblazen dankzij Twitch streamers. Daarnaast is het spel Among Us dit jaar ook uitgeroepen tot beste multiplayertitel bij The Game Awards.

Wat is Among Us?

Het doel van het spel is om de saboteur te ontmaskeren, of juist als saboteur te overwinnen. Volgens het verhaallijn moeten spelers een kapot ruimteschip repareren, maar niet alles is wat het lijkt. Een van de spelers wordt benoemd tot saboteur. Hij of zij moet stiekem de andere mensen zien uit te schakelen. Dit kan de saboteur doen door ze om te leggen wanneer er niemand in de buurt is, of mensen naar een bepaalde locatie te lokken door een alarm af te laten gaan. Het spel doet veel denken aan Weervolven van Wakkerdam of Wie is de Mol. Ook Town of Salem komt in de buurt.

Bekijk ook:
De opkomst van mobiel betalen in Nederland: Payconiq en verder

Corona-spel

De spelformule bleek perfect te werken tijdens de coronapandemie, toen het spel zijn hoogtepunt bereikte. Omdat vrienden niet meer kunnen afspreken om samen te komen gaan zij veel vaker op zoek naar een leuke game die zij met zijn allen kunnen spelen en die voor iedereen interessant is. Andere games hebben de populariteit van Among Us ook in de gaten gehad. Zo heeft Fortnite bijvoorbeeld een tijdelijke modus aan het spel toegevoegd die behoorlijk veel op Among Us lijkt.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.