Ranking: Wat is de beste Die Hard film? 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Ranking: Wat is de beste Die Hard film?

Wat is de beste Die Hard film, en welke film van de reeks kunnen we maar beter gauw vergeten? Trending.nl zet de vijf Die Hard films met Bruce Willis op een rij. 

5. A Good Day to Die Hard

De slechtste film van de Die Hard reeks is ongetwijfeld A Good Day to Die Hard. In de film probeert John McClane (Willis) zijn zoon (Jai Courtney) te helpen, maar komt hierdoor in aanraking met de Russische onderwereld. Willis probeert de wereld – en de film – met man en macht te redden, maar uiteindelijk kan hij slechts één van de twee van een totale ondergang behoeden. De film is niet geliefd bij de fans en de filmcritici en wordt vaak de slechtste Die Hard van de reeks genoemd. Op IMDb krijgt A Good Day to Die Hard een magere 5.3. A Good Day to Die Hard betekende een slecht einde van een iconische filmreeks.

4. Live Free or Die Hard

De vierde Die Hard film deed het een stuk beter dan zijn opvolger. In Live Free or Die Hard moet McClane voorkomen dat een hacker ervandoor gaat met een enorme som geld. Hierbij wordt ook zijn dochter betrokken, die hij ook nog eens moet redden. De film krijgt best goede beoordelingen, ondanks het feit dat hij behoorlijk afwijkt van de stijl van zijn voorgangers. Op IMDb krijgt Live Free or Die Hard een 7.1 gemiddeld.

Bekijk ook:
Waarom kijken we zo graag naar horror?

3. Die Hard 2

De tweede Die Hard film kreeg de moeilijke taak om het succesvolle eerste deel op te volgen. Die Hard 2 was weliswaar niet zo goed als zijn voorganger, toch kan je de film behoorlijk goed noemen. In Die Hard 2 neemt McClane het op tegen criminelen die het hebben voorzien op een luchthaven. Wat de film extra leuk maakt is dat deze zich afspeelt tijdens kerst. Daardoor is Die Hard 2 een soort alternatieve kerstklassieker te noemen! Op IMDb krijgt Die Hard 2 een 7.2 gemiddeld.

2. Die Hard: With a Vengeance

In Die Hard: With a Vengeance moet McClane wederom een aantal boeven stoppen, die het dit keer hebben voorzien op de goudvoorraad van Amerika. Daarnaast heeft een van de boeven nog een appeltje te schillen met McClane, want die was verantwoordelijk voor de dood van een geliefd familielid. Ja, je maakt ook vijanden als je veel criminelen en terroristen dood.

De derde Die Hard film is erg vermakelijk, maar het beste van de film is de chemie tussen Willis en Samuel Jackson. De twee stelen samen de spotlights, waardoor dit een van de beste Die Hard films is. Dat is ook te zien aan de waardering online, op IMDb krijgt de film namelijk een 7.6 gemiddeld.

Bekijk ook:
Dit bizarre bedrag is de inhoud van een Emmy Awards goodiebag waard

1. Die Hard

De beste Die Hard is natuurlijk de allereerste film van de reeks. In de eerste film maken we kennis met de sympathieke held John McClane die vanuit New York speciaal naar Los Angeles is gekomen voor zijn vrouw. Hij zou haar ontmoeten op een kerstfeestje, maar dat feestje gaat niet door omdat een aantal criminelen de zaak willen veroveren. Aan McClane de taak hun dwars te zitten en de gijzelaars én zijn vrouw te redden. Bruce Willis is natuurlijk dé ster van de film, maar Alan Rickman – die we allemaal kennen als Severus Sneep van Harry Potter – speelt ook de perfecte antagonist waardoor de film extra goed is.

De eerste Die Hard is zowel geliefd bij de bioscoopgangers als de filmcritici. De film krijgt op IMDb een 8.2 gemiddeld en staat daarmee op de 125ste plek in de top 200 van beste films ooit. Daarnaast werd Die Hard ook nog eens genomineerd voor 4 Oscars, wat best bijzonder is voor een actiefilm.

Wat vond jij de beste Die Hard film? Laat het weten in de comments!

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.