Paus pleit voor geregistreerd partnerschap voor homoseksuelen 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Paus pleit voor geregistreerd partnerschap voor homoseksuelen

Voor het eerst heeft Paus Franciscus zich uitgesproken voor een geregistreerd partnerschap voor homostellen. Ook zij hebben recht op een gezin, ze zijn nu eenmaal kinderen van God. Trouwen voor God ging hem op dit moment iets te ver, maar hij vindt het wel tijd voor een formeel partnerschap zodat zij wettelijk beschermd zijn.

Paus over maatschappelijke issues

Vandaag ging op het filmfestival in Rome de documentaire ‘Francesco' in première. In deze documentaire doet de Paus deze uitspraken. Ook komen er andere thema's aan bod zoals klimaatverandering, armoede, migratie, ongelijkheid en racisme. Het is tevens niet de eerste keer dat de Paus openlijk laat weten voorstander te zijn van homorechten. Tijdens zijn tijd als aartsbisschop van Buenos Aires deed hij hier ook al uitspraken over.

Misbruik door priesters

In de documentaire wordt er ook veel aandacht gespendeerd aan Juan Carlos Cruz, een Chileens slachtoffer van misbruik door priesters. Eerder deed hij tijdens zijn eerste bezoek aan Chili de beschuldigingen nog van de hand wijzen, maar hier is hij later nog op terug gekomen.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.