in

Paus pleit voor geregistreerd partnerschap voor homoseksuelen

Ook praat hij over andere maatschappelijke zorgen zoals klimaatverandering en racisme

Voor het eerst heeft Paus Franciscus zich uitgesproken voor een geregistreerd partnerschap voor homostellen. Ook zij hebben recht op een gezin, ze zijn nu eenmaal kinderen van God. Trouwen voor God ging hem op dit moment iets te ver, maar hij vindt het wel tijd voor een formeel partnerschap zodat zij wettelijk beschermd zijn.

Paus over maatschappelijke issues

Vandaag ging op het filmfestival in Rome de documentaire ‘Francesco’ in première. In deze documentaire doet de Paus deze uitspraken. Ook komen er andere thema’s aan bod zoals klimaatverandering, armoede, migratie, ongelijkheid en racisme. Het is tevens niet de eerste keer dat de Paus openlijk laat weten voorstander te zijn van homorechten. Tijdens zijn tijd als aartsbisschop van Buenos Aires deed hij hier ook al uitspraken over.

Misbruik door priesters

In de documentaire wordt er ook veel aandacht gespendeerd aan Juan Carlos Cruz, een Chileens slachtoffer van misbruik door priesters. Eerder deed hij tijdens zijn eerste bezoek aan Chili de beschuldigingen nog van de hand wijzen, maar hier is hij later nog op terug gekomen.

Bekijk ook:
Oranje speelt gelijk: dit hadden jullie te zeggen over de teleurstellende wedstrijd

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.