is homoseksualiteit natuurlijk?

Is homoseksualiteit natuurlijk?

0 Shares

Het kan best spannend zijn voor iemand om bekend te maken dat hij of zij homo is. Veel mensen zien homoseksualiteit als iets wat niet natuurlijk is, maar homoseksualiteit is eigenlijk juist natuurlijk. Homoseksualiteit in het dierenrijk komt vaak voor. Wij leggen het graag aan je uit.

Homoseksualiteit in het dierenrijk

Al ruim 2300 jaar geleden zag Aristoteles homoseksueel gedrag in het dierenrijk. Seksueel gedrag in het dierenrijk is extreem divers. We kennen de heteroseksuele stellen, maar ook de homoseksuele stellen, biseksuele trio’s en soorten die van geslacht wisselen. In het dierenrijk is dit allemaal de normaalste zaak van de wereld.

Flamingo’s

Bij meer dan 1500 soorten vogels en zoogdieren is homoseksueel gedrag waargenomen. Denk hierbij aan de olifanten, gorilla’s, pinguïns, leeuwen, gieren en nog veel meer. Een goed voorbeeld van zichtbare homoseksuele stellen zijn de flamingo’s. Gemiddeld zijn 5-6% van de flamingoparen homoseksueel, maar dit kan in sommige groepen oplopen tot maar liefst 25%. Homoseksuele stelletjes kun je bij de flamingo’s heel goed herkennen aan hun nest. Mannen zijn over het algemeen betere nestenbouwers, en een nest van een homoseksueel paar wordt dan een ‘super size nest’. Ook in het dierenrijk is er de mogelijkheid om een jong te krijgen als homostel. De flamingo’s verjagen bijvoorbeeld soms heteroseksuele paartjes van hun nest, broeden vervolgens het gekidnapte ei uit en voeren het jong met de kropmelk die de mannetjes in hun hals aanmaken.

Bekijk ook:
Veilig sporten met het warme weer

Verschillende geslachten

In de natuur zijn geslachten heel divers. Bacteriën en schimmels hebben bijvoorbeeld geen geslacht, maar microben hebben juist weer veel geslachten. Er zijn soorten die er niet minder dan zeven hebben. Planten kunnen zowel mannelijke als vrouwelijke voortplantingsorganen hebben. Sommige dieren zijn hermafrodiet, en slakken zijn meestal man en vrouw tegelijk. Sommige diersoorten, zoals de driebandanemoonvis, kunnen van geslacht wisselen wanneer ze maar willen. Je kunt je dan ook afvragen of het heel raar is dat er mensen zijn die het gevoel hebben dat ze tot het andere geslacht behoren.

Is homoseksualiteit natuurlijk?

Om even terug te komen op de oorspronkelijk vraag: het blijkt dus dat homoseksualiteit wel degelijk natuurlijk is. Als we naar het dierenrijk kijken, kunnen we daar nog een hoop van leren. Wij kunnen natuurlijk niet van geslacht veranderen wanneer we maar willen, maar in het dierenrijk wordt je niet afgestraft voor jouw seksuele voorkeur of een geslachtsverandering.

Bekijk ook:
Met deze opblaasbare grafkist rust je de hele zomer in vrede

 

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

271
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.