in

Is homoseksualiteit natuurlijk?

Laten we eens naar het dierenrijk kijken voor het antwoord

is homoseksualiteit natuurlijk?

Het kan best spannend zijn voor iemand om bekend te maken dat hij of zij homo is. Veel mensen zien homoseksualiteit als iets wat niet natuurlijk is, maar homoseksualiteit is eigenlijk juist natuurlijk. Homoseksualiteit in het dierenrijk komt vaak voor. Wij leggen het graag aan je uit.

Homoseksualiteit in het dierenrijk

Al ruim 2300 jaar geleden zag Aristoteles homoseksueel gedrag in het dierenrijk. Seksueel gedrag in het dierenrijk is extreem divers. We kennen de heteroseksuele stellen, maar ook de homoseksuele stellen, biseksuele trio’s en soorten die van geslacht wisselen. In het dierenrijk is dit allemaal de normaalste zaak van de wereld.

Flamingo’s

Bij meer dan 1500 soorten vogels en zoogdieren is homoseksueel gedrag waargenomen. Denk hierbij aan de olifanten, gorilla’s, pinguïns, leeuwen, gieren en nog veel meer. Een goed voorbeeld van zichtbare homoseksuele stellen zijn de flamingo’s. Gemiddeld zijn 5-6% van de flamingoparen homoseksueel, maar dit kan in sommige groepen oplopen tot maar liefst 25%. Homoseksuele stelletjes kun je bij de flamingo’s heel goed herkennen aan hun nest. Mannen zijn over het algemeen betere nestenbouwers, en een nest van een homoseksueel paar wordt dan een ‘super size nest’. Ook in het dierenrijk is er de mogelijkheid om een jong te krijgen als homostel. De flamingo’s verjagen bijvoorbeeld soms heteroseksuele paartjes van hun nest, broeden vervolgens het gekidnapte ei uit en voeren het jong met de kropmelk die de mannetjes in hun hals aanmaken.

Bekijk ook:
Wie kan er beter autorijden? Mannen of vrouwen?

Verschillende geslachten

In de natuur zijn geslachten heel divers. Bacteriën en schimmels hebben bijvoorbeeld geen geslacht, maar microben hebben juist weer veel geslachten. Er zijn soorten die er niet minder dan zeven hebben. Planten kunnen zowel mannelijke als vrouwelijke voortplantingsorganen hebben. Sommige dieren zijn hermafrodiet, en slakken zijn meestal man en vrouw tegelijk. Sommige diersoorten, zoals de driebandanemoonvis, kunnen van geslacht wisselen wanneer ze maar willen. Je kunt je dan ook afvragen of het heel raar is dat er mensen zijn die het gevoel hebben dat ze tot het andere geslacht behoren.

Is homoseksualiteit natuurlijk?

Om even terug te komen op de oorspronkelijk vraag: het blijkt dus dat homoseksualiteit wel degelijk natuurlijk is. Als we naar het dierenrijk kijken, kunnen we daar nog een hoop van leren. Wij kunnen natuurlijk niet van geslacht veranderen wanneer we maar willen, maar in het dierenrijk wordt je niet afgestraft voor jouw seksuele voorkeur of een geslachtsverandering.

Bekijk ook:
Hoe kinky ben jij?

 

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

mcdonalds mcplant vleesvervanger

McDonald’s komt met eigen vleesvervangers met de naam McPlant

maatregelen geen corona vaccin

Coronamaatregelen gelden misschien langer voor niet-gevaccineerde mensen