huisdier besmet met hepatitis E

Een op de vijf huisdieren besmet met hepatitis E

0 Shares

Uit onderzoek van het Erasmus MC blijkt dat vijftien tot twintig procent van de huisdieren in Nederland besmet zijn met Hepatitis E. Dat komt neer op één op de vijf huisdieren. Vermoedelijk komt deze besmetting door het eten van de dieren. Hepatitis E is overdraagbaar op mensen.

Huisdier besmet met hepatitis E

Meestal zijn de klachten van hepatitis E heel mild waardoor het niet snel opgemerkt wordt. Toch kan in sommige gevallen de besmetting doorslaan tot ernstige leverproblemen. Het is dan ook belangrijk dat vooral zwangere vrouwen niet in de buurt komen van honden- en kattendrollen. Vooralsnog werd er altijd gedacht dat de voornaamste verspreiding door varkens kwam, maar veel patiënten met hepatitis E kwamen helemaal niet in de buurt van varkens.

Hepatitis E voorkomen

Het is dus belangrijk voor zwangere vrouwen om uit de buurt te blijven van de kattenbak, maar hoe zit het met de andere mensen? In ongeveer twintig procent van de dieren die onderzocht werden werden antilichamen voor hepatitis E gevonden. Het belangrijkste is om de handen goed te wassen na het opruimen van een hondendrol en het verschonen van de kattenbak, hepatitis E wordt namelijk verspreid via poep.

Bekijk ook:
Is minister Hugo de Jonge hardleers?

 

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Trending
Opinie
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.