huisdier besmet met hepatitis E
Saved Read later
Deel dit bericht

Een op de vijf huisdieren besmet met hepatitis E

Uit onderzoek van het Erasmus MC blijkt dat vijftien tot twintig procent van de huisdieren in Nederland besmet zijn met Hepatitis E. Dat komt neer op één op de vijf huisdieren. Vermoedelijk komt deze besmetting door het eten van de dieren. Hepatitis E is overdraagbaar op mensen.

Huisdier besmet met hepatitis E

Meestal zijn de klachten van hepatitis E heel mild waardoor het niet snel opgemerkt wordt. Toch kan in sommige gevallen de besmetting doorslaan tot ernstige leverproblemen. Het is dan ook belangrijk dat vooral zwangere vrouwen niet in de buurt komen van honden- en kattendrollen. Vooralsnog werd er altijd gedacht dat de voornaamste verspreiding door varkens kwam, maar veel patiënten met hepatitis E kwamen helemaal niet in de buurt van varkens.

Hepatitis E voorkomen

Het is dus belangrijk voor zwangere vrouwen om uit de buurt te blijven van de kattenbak, maar hoe zit het met de andere mensen? In ongeveer twintig procent van de dieren die onderzocht werden werden antilichamen voor hepatitis E gevonden. Het belangrijkste is om de handen goed te wassen na het opruimen van een hondendrol en het verschonen van de kattenbak, hepatitis E wordt namelijk verspreid via poep.

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.