in ,

Hoe hou je de auto koel in de zomer?

Wij hebben drie handige tips voor jou

auto koel houden in de zomer

Als we met dit weer de auto instappen verbranden we bijna levend, dus hoe hou je de auto koel in de zomer? Je denkt even lekker de auto in te stappen en een stukje te gaan rijden, maar wanneer je de auto instapt begint het zweet toch van je voorhoofd af te lopen. De auto koelt langzaam maar zeker wel af, maar voor ons gevoel duurt het allemaal te lang. Wij hebben de beste tips om jouw auto koel te houden in de zomer.

Auto koel houden in de zomer

Wanneer je de autodeur open doet is het net of je tegen een muur aanloopt. Heet en benauwd. We proberen van alles maar uiteindelijk zitten we de rit maar uit en wachten we tot de airco aanslaat. Alle ramen openzetten is natuurlijk ook een optie. Maar wat werkt nu echt om de auto koel te houden?

Afkoelen voordat je gaat rijden

Bij veel nieuwe modellen is het mogelijk om alle ramen open te doen op afstand. Dit kan makkelijk met één beweging. Bij sommige auto’s is het mogelijk om dit al vanaf 100 meter afstand te doen. Met één druk op de knop gaan dan alle ramen open waardoor de hitte gelijk kan ontsnappen. Soms is het ook nog mogelijk om het schuifdak hiermee open te doen. Natuurlijk is het dan niet gelijk koel in de auto, maar de grootste hitte is dan al uit de auto.

Ramen dicht houden

Het klinkt misschien heel tegenstrijdig, maar je kunt je auto werkelijk waar laten afkoelen door de ramen dicht te houden. Vaak doen mensen de airco aan en gooien zij de ramen ook open om het sneller koel te krijgen. Dat zorgt er juist voor dat de hitte langer blijft. Dit omdat de koele aircolucht dan juist gelijk weer de auto uitgaat. Het is dus het een of het ander.

Wapperen

Lekker ouderwets wapperen werkt ook als een tierelier! Zet de ramen aan één kant van de auto wagenwijd open en loop naar de andere kant van de auto. Aan deze kant ga je dan met één van de deuren wapperen. Dit hoeft echt geen half uur lang, een paar keer is al meer dan genoeg. Uit een test is gebleken dat de temperatuur hierdoor al snel met acht graden kan dalen. Het scheelt toch wel een hoop of je met 40 graden in de auto gaat rijden of met 32!

Wat zijn jouw beste tips om de auto snel af te koelen?

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.