De Civetkat schijt poepdure koffie uit én andere facts over...koffie! 14
Saved Read later
Deel dit bericht

De Civetkat schijt poepdure koffie uit én andere facts over…koffie!

De één heeft hem liever heet en donker, de ander geeft de voorkeur aan zacht en mild. We hebben het hier natuurlijk over koffie. Menig individu ontwaakt in de ochtend niet of nauwelijks uit zijn comateuze toestand zonder het spul. Pas nadat de eerste dosis cafeïne zich een weg door ons lichaam heeft gebaand beginnen onze vitale functies weer langzaam te werken. Of dat nu een slappe filtermaling is of een pupil-verwijdende ristretto. Of je nu een fan bent van een Italiaans bakkie of liever gebruik maakt van de Kopi Luwak koffieboontjes die uit de poeperd van de Civetkat komen.

Poepdure koffiebonen uit het darmkanaal van de Civetkat

Wie de Civetkat ziet, zou hem direct in huis willen halen. Niet als levende koffiefabriek natuurlijk, maar door zijn poezelige uiterlijk. De Maleise Civetkat leeft in Indonesië. Zijn menu bestaat uit rijpe Kopi Luwak bessen in plaats van uit Whiskas met zalm. Nadat de bessen het darmkanaal van de kat gepasseerd zijn, worden ze uitgescheten en verzameld om uiteindelijk als dure koffie te eindigen. Voor een zakje van deze koffiebonen betaal je dan al snel een paar honderd dollar.

Goedkope koffieboontjes op basis van een all-you-can-eat-concept

Natuurlijk is er ooit iemand opgestaan die hier een businessmodel in zag. In no time ontstond er een ware Civetkatten fabriek. De diertjes moesten kakken voor hun leven om zoveel mogelijk “dure” Kopi Luwak koffie te kunnen produceren. Het menu van de gekweekte Civetkatten bestond uit goedkope koffieboontjes op basis van een all-you-can-eat concept. In principe is deze koffie dus geen drol waard, totdat ze uitgescheten zijn door de Civetkat.

Bekijk ook:
Goedkoper boodschappen doen: deze 5 sites helpen besparen

Zwart betekent niet per definitie sterk: eerder verkloot

Denk je bij de aanblik aan zwarte koffiebonen ook direct aan een sterk bakkie? Niet nodig, want deze koffiebonen zijn in principe gewoon verkloot (lees verbrand) door de commerciële industrie. De meeste koffiebonen die we hier in de supermarkt kunnen krijgen hebben te maken met dit euvel. Dat terwijl ze eigenlijk gewoon bruin van kleur moeten zijn.

De koffie is niet zo heet als dat hij gedronken wordt

Was het maar zo’n feest. De meeste mensen drinken hun koffie namelijk te heet terwijl dit de smaak van de koffie niet ten goede komt. Je hoeft je slokdarm dus de volgende keer niet van een derdegraads verbranding te voorzien om te kunnen genieten van een lekkere kop koffie. Doordat deze wat minder heet gedronken wordt, komt het aroma en de smaak van de koffie beter tot zijn recht.

Italiaanse koffie? Sorry, die bestaat niet!

Ja, je leest het goed. Er bestaat niet zoals als Italiaanse koffie. Hoewel de Italianen dit praatje handig de wereld in hebben geholpen, hebben ze zich deze titel zelf aangesmeerd. De beste koffie komt dus niet uit Italië, de beste koffiemachines wél. En daar is het waarschijnlijk ooit misgegaan. En daarbij, Italië heeft een klimaat voor lekkere tomaatjes die Di Mama nodig heeft voor in de pasta. Niet perse een klimaat voor koffiebonen.

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.