Dit gebeurt er allemaal in 2023 in de ruimte

0 Shares

Vandaag hebben de Universiteit van Kioto en het Japanse bedrijf Sumitomo Forestry laten weten dat zij aan satellieten van hout werken. Deze zouden in 2023 klaar moeten zijn voor lancering. Het idee voor de houten satellieten was ontstaan omdat zij bezorgd zijn over de satellieten die op dit moment al in de ruimte zijn.

Houten satellieten

De houten satellieten zouden moeten zorgen voor minder ruimteafval. Wanneer de huidige satellieten terug in de atmosfeer van de aarde komen zouden die opbranden en kleine aluminiumoxidedeeltjes maken. Deze kunnen jarenlang door de bovenste laag van de atmosfeer blijven zweven. Hierdoor wordt het klimaat van de aarde aangetast. Er worden jaarlijks honderden satellieten de ruimte in gelanceerd die stuk voor stuk ruimtepuin veroorzaken. De houten satellieten zouden volledig opbranden waardoor dit niet meer het geval is. Tevens kan ruimtepuin ook gevaarlijk zijn wanneer het terug op de aarde valt of iets anders, zoals het International Space Station, raakt. Dit gebeurde in 2016 ook al waardoor er een zwaar versterkt raam gebroken werd.

Wat gebeurt er in de ruimte in 2023?

Niet alleen de houten satellieten staan voor 2023 gepland. Het is ook de bedoeling dat Rocket Lab in 2023 naar Venus gaat. Zij willen kijken of het mogelijk is dat er leven op Venus was. Op bepaalde plekken zou het daar gelijksoortige omstandigheden betreffende temperatuur en luchtdruk als op Aarde. Ook is het de bedoeling dat er twee toeristen naar het International Space Station gaan, waarvan één toerist zelfs een ruimtewandeling mag maken. SpaceX heeft ook het een en ander gepland. Zij willen in 2023 een rondje om de maan maken met toeristen.

Mars Reality Show

Een Nederlandse stichting genaamd Mars One wilde in eerste instantie in 2023 de eerste mensen op Mars laten landen. Dit zou de eerste stap moeten zijn om een kolonie op Mars te krijgen. In april van 2023 was het de bedoeling dat er 4 astronauten naar Mars zouden gaan. Dit is nu verzet naar 2031. Daarna worden er elke 2 jaar nieuwe astronauten op de planeet gezet. Terugkeren naar Aarde staat niet in de planning. De gekozen astronauten moeten een kolonie bouwen door onderzoek, bouwen, en alles wat er nog meer bij komt kijken. Om dit allemaal te financieren wilt Mars One een soort reality show opzetten. Het zou ongeveer 6 miljard dollar kosten om de eerste vier astronauten op Mars te laten landen.

 

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

47
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
TOPLIJSTJES

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.