digitale gijzeling garmin
Saved Read later
Deel dit bericht

Digitale gijzeling Garmin sporthorloges – hackers vragen 10 miljoen dollar

Sinds 23 juli liggen de systemen van Garmin Connect eruit. Sporters kunnen hierdoor hun activiteiten niet meer automatisch delen, evenals de klantenservice bereiken. Volgens BleepingComputer heeft een bron verteld dat de hackers 10 miljoen dollar vragen om de gijzeling te eindigen.

Digitale gijzeling Garmin

De hackers maken gebruik van ransomware. Dit is een software die bestanden en systemen versleuteld. De hackers hebben belooft de bestanden weer vrij te geven als Garmin 10 miljoen dollar overmaakt naar de hackers. Het bedrijf zelf laat officieel nog niets vrij en spreekt vooralsnog over een storing.

digitale gijzeling garmin

Bron: BleepingComputer

WastedLocker ransomware

Op foto's is te zien dat de extensie .garminwasted is toegevoegd aan bestanden. Ook zijn er losgeld notities gemaakt voor elk bestand. In de losgeld notities valt te lezen te lezen dat er een bedrag gestuurd moet worden naar een bepaald mailadres of website. Hoeveel dit bedrag precies is valt niet te lezen. Het is niet bekend of en wanneer de gijzeling zal eindigen, en onder welke omstandigheden.

Bekijk ook:
Samsung Galaxy Fit 2 – Activity tracker review

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.