Samsung Galaxy Fit 2 - Activitytracker review
8
Saved Read later
Deel dit bericht

Samsung Galaxy Fit 2 review

Wil jij weten hoeveel je op een dag loopt? Wil je ook dat jouw slaappatroon opgemeten wordt? En wil je hiermee toewerken naar een betere leefstijl en conditie? Dan is het aan te raden om een activity tracker aan te schaffen. Maar, voor welke activity tracker kun je dan het beste kiezen? De ervaring leert dat relatief veel mensen voor de Samsung Galaxy Fit 2 kiezen. Is dat een goede keuze? Je gaat het lezen in deze uitgebreide Samsung Galaxy Fit 2 review.

In deze review zoomen wij volledig in op deze tracker. We bespreken de belangrijkste specs, de voordelen, de nadelen én het prijskaartje. Uiteindelijk sluiten we deze Samsung Galaxy Fit 2 review met een eindoordeel af.

Specificaties Samsung Galaxy Fit 2

Wil je meerdere activity trackers met elkaar vergelijken? Dan is het advies om goed naar de specificaties te kijken. Aan de hand van de specificaties kun je namelijk een goede vergelijking maken. Hieronder vind je in ieder geval de belangrijkste specs van de Samsung Galaxy Fit 2:

 • Waterdicht: tot 50 meter diepte
 • Stofdicht: ja
 • Geschikt voor: Android 5.0 en iOS 10.0 en hoger
 • Batterijduur: 21 dagen
 • Oplaadtijd: 110 minuten
 • Bluetooth versie: Bluetooth 5.1
 • Gewicht: 116 gram
 • Materiaal: kunststof

Over het algemeen spraken deze specs ons aan. Toch zagen wij ook enkele specs er tussen staan waar wij niet direct overtuigd van waren. Gelukkig waren wij in staat om de Samsung Galaxy Fit 2 volledig uit te proberen. Onze bevindingen lees je hieronder!

Bekijk ook:
Het beste sporthorloge; een top 5!

Wat zijn de voordelen van de Samsung Galaxy Fit 2?

Ben je op zoek naar een goede en betrouwbare activity tracker? Dan is de Samsung Galaxy Fit 2 waarschijnlijk een prima keuze voor je. Deze activity tracker brengt namelijk de nodige voordelen met zich mee. Over de belangrijkste voordelen lees je hieronder meer:

Lange accuduur

Wil jij ongestoord van jouw activity tracker kunnen genieten? Dat is absoluut mogelijk bij de Samsung Galaxy Fit 2. Het is namelijk waanzinnig dat de batterijduur maar liefst 21 dagen is. Wil je echt van alle functies van deze activity tracker gebruik maken? Dan is de batterijduur alsnog 14 dagen. Een prima accuduur wat ons betreft.

Fijn display

Samsung heeft tevens voor een geweldig display gezorgd. Dit display is niet overdreven groot, maar is wel makkelijk af te lezen. Als je wilt, kun je in één oogopslag alle relevante informatie van het display aflezen.

Overdag & ’s nachts te gebruiken

Als je 24 uur per dag van jouw activity tracker gebruik wilt maken, is dat mogelijk met deze variant. Deze variant draag je namelijk overdag, maar kun je ook ’s nachts dragen voor het meten van jouw slaap. Sowieso kun je echt veel zaken opmeten met deze activity tracker:

 • Allerlei fitnessgegevens, zoals hartslag en verbrande calorieën
 • Jouw stresslevel
 • Jouw slaappatroon

Nauwkeurige metingen

Wil je graag een stuk hard gaan lopen? Als je de Samsung Galaxy Fit 2 om je pols doet, ben je van nauwkeurige metingen verzekerd. Dit komt onder meer dankzij de Auto Workout Tracking functie. Met deze functie wordt automatisch het soort beweging (fietsen, hardlopen of wandelen bijvoorbeeld) gedetecteerd. De activity tracker meet vervolgens alle relevante waarden, zoals de hartslag, de afgelegde afstand en de tijd.

Smartphone notificaties op de tracker

Het is mogelijk om Samsung Galaxy Fit 2 aan jouw smartphone te koppelen. Nadat je dat gedaan hebt, zie je de meldingen op het beeldscherm van het horloge tevoorschijn komen. Het is tevens mogelijk om de muziek te beheren, welke je via jouw smartphone aan kunt zetten. Via deze activity tracker bepaal je vervolgens naar welke song je wilt luisteren en wat het volume moet zijn.

Waterbestendig & stofdicht

Wil je graag langdurig van jouw activity tracker genieten? Als je voor de Samsung Galaxy Fit 2 kiest, is dat het geval. De kwaliteit is namelijk prima, terwijl deze variant ook nog stofdicht is. Je hoeft dus niet bang te zijn voor stof in de essentiële onderdelen van deze tracker. Bijkomend voordeel; deze tracker is waterbestendig tot een diepte van 50 minuten.

Samsung Galaxy Fit 2 review 16

 

Wat zijn de nadelen van de Samsung Galaxy Fit 2?

Ben je vooralsnog te spreken over de Samsung Galaxy Fit 2? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Wij zijn namelijk ook enthousiast over deze tracker. Toch willen wij je ook nog op enkele nadelen wijzen.

Geen GPS functie

In onze ogen is het uiterst vervelend en onhandig dat dit apparaat geen GPS functie heeft. Dankzij een GPS functie zou je op een nóg aangenamere manier gebruik kunnen maken van deze tracker. Waarom Samsung deze activity tracker níet van een GPS functie heeft voorzien, is voor ons volstrekt onduidelijk. Dit zou het apparaat echt nog een heel stuk beter hebben gemaakt.

Te korte kabel

Is de accu van de Samsung Galaxy Fit 2 bijna leeg? Dan kun je gebruik maken van de meegeleverde accu en kabel. De ervaring leert echter dat dit kabeltje veel te kort is. Dit is iets wat ons opviel, maar ook door veel andere kopers opgemerkt werd.

Té simplistisch design

Tot slot vinden wij het design iets té simplistisch. Het betreft eigenlijk alleen een bandje met aan de voorzijde het display. Mocht jij van simplistisch houden, is dit uiteraard geen nadeel voor je. Iets wat we wel tof vinden, is dat deze tracker in twee kleuren verkrijgbaar is. Je kunt voor zwart of voor rood kiezen!

Wat kost de Samsung Galaxy Fit 2?

Wil jij het liefste de Samsung Galaxy Fit 2 zo snel mogelijk aanschaffen? Dan hoef je absoluut niet de portemonnee te trekken. Nee, voor deze activity tracker betaal je slechts 45,99 euro. In onze ogen is dat een prima prijskaartje.

Is de Samsung Galaxy Fit 2 aan te raden?

Over de Samsung Galaxy Fit 2 zijn wij echt heel enthousiast. Je kunt veel kanten op met deze activity tracker, terwijl de prijs-kwaliteitsverhouding ook dik in orde is. Bovendien zijn wij echt onder de indruk van de batterijduur van maar liefst 21 dagen. Het enige waar je rekening mee moet houden, is met het ontbreken van de GPS functie. Verder is dit een activity tracker die wij van harte aan kunnen raden!

Webwinkel bezoeken >

Conclusie

Over de Samsung Galaxy Fit 2 zijn wij echt heel enthousiast. Je kunt veel kanten op met deze activity tracker, terwijl de prijs-kwaliteitsverhouding ook dik in orde is.

Samsung Galaxy Fit 2 - Activitytracker review
8
Voordelen
Lange accuduur Fijn display Overdag & ’s nachts te gebruiken Nauwkeurige metingen Smartphone notificaties op de tracker Waterbestendig & stofdicht
Nadelen
Geen GPS functie Te korte kabel Té simplistisch design
 • review8
Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.