mierenplaag bestrijden
Saved Read later
Deel dit bericht

Een mierenplaag bestrijden met huis-, tuin- en keukenmiddelen – mieren zijn weer in aantocht

De dagen worden steeds warmer, en daarmee kan een mierenplaag zomaar om de hoek komen kijken. Zij zijn dol op zon, zoetigheid en etensresten. Ze zullen dan ook zonder pardon met een heel leger jouw huis betreden op zoek naar lekkernijen voor hun nest. Het kan best wel eens lastig zijn om van een mierenplaag af te komen, maar wij hebben de vijf beste tips voor jou op een rij gezet.

Een mierenplaag bestrijden doe je zo

Wanneer je één mier ziet beginnen ze steeds vaker op te vallen. Eerst zul je ze in de tuin zien, maar even later valt het je ineens op dat ze ook op de deurposten lopen. Je denkt er in eerste instantie niets van, en een paar dagen later zie je ze overal in huis. Niet tof! Dit zijn de beste manieren om een mierenplaag tegen te gaan.

Zout

Een mierenplaag bestrijden met zout is een langdurig proces, maar als het goed is heeft iedereen wel zout in huis. Dat maakt het bestrijden van een mierenplaag met zout een van de makkelijkste oplossingen. Om deze methode te gebruiken zul je de mieren in de gaten moeten houden, je moet namelijk de looppaden bestrooien met zout. De werkmieren zullen de zout meenemen naar het nest waardoor de kolonie verdreven zal worden. Kook vervolgens een liter water en giet dit over het nest in combinatie met wat extra zout. Je zult de hoeveelheid mieren langzaam maar zeker zien afnemen.

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

Talkpoeder

Talkpoeder schijnt overal wel goed voor te zijn, zelf voor het bestrijden van een mierenplaag. De mieren worden helemaal van slag door de extreme geur van talkpoeder, en weten vervolgens niet meer waar ze heen moeten. De mierengeur van de andere werkers zullen verdwijnen, en daardoor ook de mieren.

Stoepkrijt

mierenplaag bestrijden met stoepkrijt

Dit is een methode die ik zelf gebruikt heb en het werkt fantastisch! Het enige wat je hoeft te doen is een dikke lijn zetten voor jouw deur met stoepkrijt, en dan zullen de mieren wel twee keer nadenken voordat ze naar binnen gaan. In stoepkrijt zit ook een bepaalde stof wat op talkpoeder lijkt. Mieren blijven er liever van uit de buurt.

Stuiver

Er wordt vaak gezegd dat mieren niet over koper willen lopen, maar dat is een fabel. Leg maar eens een paar munten op de looproute van de mieren en je zult zien dat ze er zonder pardon overheen lopen. Toch zal er bij de nestopening geen mier meer te vinden zijn. De geur een het materiaal maakt de mieren zo erg in de war dat ze op de terugweg een voor een sneuvelen.

Bekijk ook:
Ontdek de Top Speeltoestellen en Huisjes voor Ultiem Buitenspeelplezier

Kruidenplanten

De natuur is een van de beste bestrijdingsmiddelen tegen beestjes die in de natuur leven, hoe gek het ook klinkt. Heb je een mierenplaag? Strooi dan wat sterk ruikende kruiden over het mierenpad. Denk hierbij aan lavendel, peper, kaneel, nootmuskaat en meer van dit soort kruiden. Over dit soort kruiden heen lopen is voor mieren net alsof wij over lava heen zouden lopen.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.