in ,

Corona-app van overheid gaat live in Twente

Rond 15 juli wordt er een definitief besluit genomen

corona app

De overheid is al een tijdje bezig met het ontwikkelen van een corona-app. De corona-app moet mensen waarschuwen wanneer zij in de buurt zijn geweest van iemand met corona. Vanaf 1 juli zal de app in Twente getest worden. Het gaat om een op dat moment beschikbare versie van de app, de corona-app is dan ook nog niet klaar om landelijk gebruikt te worden. Er wordt nog hard gewerkt om de app te verbeteren.

Corona-app

Een representatieve groep mensen uit de regio zal de app gaan testen. Ook zullen er testen plaatsvinden met specifieke doelgroepen op toegankelijkheid, privacy, beveiliging en meer belangrijke zaken. De GGD kijkt ook mee om de impact van het gebruik van de app een goede plek te geven in aanvulling op het reguliere contactonderzoek. Als de corona-app uiteindelijk wel landelijk geïntroduceerd zou worden, zou deze geheel vrijwillig te gebruiken zijn indien genoeg mensen dit inderdaad doen.

Kritiek op de app

De ontwikkeling van de app is al een aantal maanden bezig. Het zou een belangrijk hulpmiddel moeten worden in bron- en contactonderzoek. Toch zijn de meeste mensen wel sceptisch over de komst van een dergelijk hulpmiddel, er is dan ook veel kritiek geweest. Het gaat vooral om de privacy. Veel mensen hebben het gevoel dat de app een inbreuk is op hun privacy. Ook privacy-organisaties en experts hebben gelijk vraagtekens gezet bij het project. De corona-app maakt gebruik van Bluetooth en technologie van Apple en Google, waardoor de experts zich afvragen of het wel helemaal veilig is.

Lees ook:
De Corona Check App nu landelijk beschikbaar

Militairen zouden de app al eerder getest hebben. Volgende minister Hugo de Jonge is dit goed verlopen. Dankzij de Bluetooth-technologie zou de app met “een aanzienlijke betrouwbaarheid” waarschuwen op het moment dat iemand gevaarlijk dicht bij een besmet persoon is geweest.

Ontwikkeling corona-app

Een groep representatieve mensen uit de regio Twente krijgen dus als eerste toegang tot de corona-app. Zij zullen vanuit allerlei perspectieven de app gaan testen. De Jonge wilt rond 15 juli een definitief besluit gaan nemen over de app. Hij zal dan bekend maken of de app inderdaad landelijk wordt geïntroduceerd en zo ja, wanneer dit dan precies zou gebeuren.

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5x interessante, gezonde en lekkere eettrends

Check dit account voor de beste home workouts!