tofa-regeling
Saved Read later
Deel dit bericht

Uitkering voor flexwerkers tijdens corona vanaf morgen mogelijk

Voor de ondernemers is al een vangnet opgesteld tijdens de coronacrisis, maar de flexwerkers hebben eigenlijk nog helemaal geen steun gehad. Daar komt morgen verandering in. Vanaf morgen is het mogelijk om een vergoeding aan te vragen bij het UWV.

Uitkering flexwerkers coronacrisis

Het UWV heeft een korte voorbereidingstijd gekregen, namelijk drie dagen, maar ze zijn erin geslaagd om de regelingen op te tuigen. De uitkering voor flexwerkers tijdens de coronacrisis wordt ook wel de TOFA regeling genoemd, de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten. Natuurlijk zitten er aan de regelingen, zoals altijd, wel voorwaarden aan verbonden.

Voorwaarden TOFA-regeling

Om in aanmerking te komen voor de TOFA-regeling moet je in februari minimaal 400 euro verdiend hebben, en in april minimaal de helft van deze inkomsten verloren hebben. Wanneer er in maart, april of mei een beroep is gedaan op de WW of een andere socialezekerheidsregeling wordt er geen geld teruggegeven.

Wanneer flexwerkers wel aan de voorwaarden voldoen kunnen zij rekenen op 550 euro bruto per maand met terugwerkende kracht. Het gaat dan om de maanden maart, april en mei. Binnen vier weken na een aanvraag zou een beslissing genomen moeten worden. Wanneer de beoordeling positief is zal het geld binnen tien dagen op de rekening staan.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.