tofa-regeling

Uitkering voor flexwerkers tijdens corona vanaf morgen mogelijk

0 Shares

Voor de ondernemers is al een vangnet opgesteld tijdens de coronacrisis, maar de flexwerkers hebben eigenlijk nog helemaal geen steun gehad. Daar komt morgen verandering in. Vanaf morgen is het mogelijk om een vergoeding aan te vragen bij het UWV.

Uitkering flexwerkers coronacrisis

Het UWV heeft een korte voorbereidingstijd gekregen, namelijk drie dagen, maar ze zijn erin geslaagd om de regelingen op te tuigen. De uitkering voor flexwerkers tijdens de coronacrisis wordt ook wel de TOFA regeling genoemd, de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten. Natuurlijk zitten er aan de regelingen, zoals altijd, wel voorwaarden aan verbonden.

Voorwaarden TOFA-regeling

Om in aanmerking te komen voor de TOFA-regeling moet je in februari minimaal 400 euro verdiend hebben, en in april minimaal de helft van deze inkomsten verloren hebben. Wanneer er in maart, april of mei een beroep is gedaan op de WW of een andere socialezekerheidsregeling wordt er geen geld teruggegeven.

Wanneer flexwerkers wel aan de voorwaarden voldoen kunnen zij rekenen op 550 euro bruto per maand met terugwerkende kracht. Het gaat dan om de maanden maart, april en mei. Binnen vier weken na een aanvraag zou een beslissing genomen moeten worden. Wanneer de beoordeling positief is zal het geld binnen tien dagen op de rekening staan.

 

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

94
NEWS
POLLS
QUIZZEN
DEALS

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.