Slimme Huizen: De Toekomst van Wonen met Geavanceerde Technologie in Elke Kamer
Saved Read later
Deel dit bericht

Slimme huizen bedienen via je telefoon

Wat kunnen we allemaal makkelijker doen in en om het huis? Het is iets waar we steeds meer over nadenken. Steeds meer technologie gaat over integratie. Enkele voorbeelden: het gebruik van de cloud, de telefoon aansluiten (draadloos) op speakers en met je telefoon de verwarming aanzetten voordat je thuis komt van je werk. Het kan met slimme huizen.

Slimme huizen

Tien jaar geleden had niemand gedacht dat je de lichten, thermostaat en je alarmsysteem met je telefoon zou kunnen bedienen. Vandaag de dag is het niet meer dan normaal. Slimme huizen, ze zijn er en zullen steeds slimmer worden. In de volgende jaren zal de groei exploderen. Smart home technologie zal naar schatting goed zijn voor een omzet van 50 miljard euro rond het jaar 2022.

Kunstmatige intelligentie in producten als Amazon Echo en Google home zijn goede voorbeelden van de steeds sneller groeiende markt en mogelijkheden. Het integreren van technologie is iets wat zal blijven toenemen, nu al gebruiken 40 miljoen Amerikanen smart speakers in hun huizen. Het fundament is aanwezig, je hoeft geen raketgeleerde meer te zijn om de lampen in de keuken via je telefoon te bedienen. De volgende technologieën zullen vanaf 2020 op de markt komen en onze huizen nog slimmer maken dan ze al zijn. De meeste van deze technologieën bestaan al, echter zijn ze momenteel nog in de testfase en te duur voor de meeste consumenten. Dit zal natuurlijk op den duur veranderen en we zullen deze technologieën in de toekomst zeker tegenkomen.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Slimme huizen bedienen via je telefoon 14

Slimme keukens

De meeste dingen in de keuken kunnen veel meer dan ze nu doen, je eten warm maken of koud houden. Slimme koelkasten zullen straks:

  • Voedsel schema's bijhouden
  • Recepten voorlezen terwijl je aan het koken bent
  • De boodschappenlijst opstellen en sturen naar je telefoon
  • De mogelijkheid geven om via een scherm te zien wat er in de koelkast aanwezig is
  • Waarschuwen als voedsel in de buurt van de uiterste houdbaarheidsdatum komt of deze overschrijdt

Slimme slaapkamers

Een goede nachtrust is goed voor iedereen. Het slimmer maken van de slaapkamer kan hier een rol bij spelen. Goed voor je nachtrust en je gezondheid. Zo kun je straks met apps je slaap in de gaten houden, slaap je wel genoeg of misschien juist te lang?

Eight Sleep's Jupiter matrassen houden je slaap patroon bij. Stellen de temperatuur bij en laten je weten wanneer je wakken moet worden gebaseerd op in welke slaapcyclus je zit. Lekker wakker worden kan straks met een klok welke een geur laat vrijkomen waardoor je goed opstaat. Of kies jij liever voor een Smart Bed van Hi-Interior met een 4K Projector?

Bekijk ook:
De 5 beste babyfoons met camera van dit moment

Slimme badkamers

Het zal nog even duren voor we deze opties hebben maar spa-achtige badkamers zullen uiteindelijk deel uit maken van vrijwel elk huis. De douche of badkraan opendraaien zal verleden tijd zijn, zelf het licht bedienen? Ook dat zal vanzelf gaan en je handdoek? Die zal voor je gestoomd worden zodra je hem ‘wegwerpt' om vervolgens keurig opgevouwen op je te wachten bij je volgende badkamergebruik. Je bad zal aromatherapie toepassen bedienbaar vanaf de telefoon en ook geluid zal een bijdrage gaan leveren aan een optimale bad ervaring.

Slimme woonkamers

Even t.v. kijken zal in de toekomst ook anders zijn als nu. De t.v. zelf zal geen deel uitmaken van het meubilair. Wil je t.v. kijken dan zul je waarschijnlijk een voice-command gebruiken waarna de projector uit het plafond komt zetten. Je favoriete programma zal waarschijnlijk op de muur worden geprojecteerd maar het kan ook zo zijn dat je beeldscherm wat opgerold zat voor de muur uitgerold zal worden. Een oprolbaar t.v. scherm is al ontwikkeld door LG. Natuurlijk is ook de kans aanwezig dat de t.v. vervangen zal worden door virtual reality en dat alleen een bril opzet.

Zie ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.