in

Top 5 trends op het gebied van auto’s

franz12© / 123rf.com

Elk jaar worden we weer gebombardeerd met een salvo aan nieuwe ontwikkelingen in de autobranche. De ontwikkelingen overschaduwen de reeds bestaande en springen deze met grote sprongen voorbij. Het jaar 2020 zal hierin niet veel anders zijn als voorgaande jaren, we zullen grote veranderingen zien en verdere ontwikkelingen van reeds bestaande techniek.

Groei op het gebied van elektriciteit

Auto fabrikanten duwen in de richting van 2025 wanneer Corporate Average Fuel Economy (CAFE) de standaard zal zijn. Elektrificatie strategieën met expansie naar hybride programma’s en ook plug-in hybride en volledig elektrische auto’s zullen de overhand krijgen. In 2020 zullen we vele volledig elektrische auto’s op de markt zien komen. Enkele hiervan zijn de: Tesla Model Y, een crossover uitbreiding van het Model 3 platform, de Mini Electric, welke deels de technologie deelt met de BMW i3 en een grote hoeveelheid Volkswagen auto’s. Deze zullen zowel hatchback, standaard crossover auto’s en zelfs de elektrische Microbus omvatten.

Bekijk ook:
Deze elektrische auto hoeft nooit opgeladen te worden

Groei aan start-ups bedrijven

Niet alleen de bekende merken zullen actief zijn, vele bedrijven willen maar wat graag in Tesla’s voetsporen treden met een nieuwe auto start-ups. Vele start-ups focussen zich op elektrische auto’s. Rivian, een bedrijf uit Irvine, Californië en tevens een start-up bedrijf heeft 700 miljoen dollar gekregen voor de ontwikkeling van een auto van gigant Amazon. Rivian hoopt Tesla te verslaan met het op de markt brengen van de eerste volledig elektrische pick-up truck de R1T tegen het einde van 2020.

Nieuwe en verbeterde digitale platformen

Om aan de steeds verder groeiende vraag te voldoen eist de moderne auto complexe technologie. De digitale platformen zullen mee moeten gaan met de tijd. BMW heeft de eerste auto’s met nieuwe digitale technologie waarbij de platformen op afstand bijgewerkt kunnen worden om aan de eisen van de consument en de technologische ontwikkelingen te voldoen. De software van de auto kan een update krijgen zoals we dat nu zien bij telefoons en computers. GM komt ook met een nieuw elektrisch platform welke beschikt over de bandbreedte van de nieuwe modellen. Het nieuwe platform zal 4.5 terabyte data per uur kunnen verwerken, vijf keer meer dan wat mogelijk is met de huidige platformen. Ook krijgt het de mogelijkheid tot OTA updates (over the air updates).

Bekijk ook:
Dit waren de populairste autokleuren in 2020

Expansie van level 3 automatisering

Level 3 automatisering is conditionele automatisering, dit level laat auto’s de omgeving in de gaten houden terwijl de bestuurder verschillende functies van de auto niet hoeft te bedienen. Rem assistentie is hier een voorbeeld van. Systemen als Audi’s Traffic Jam Pilot, Cadillac’s Super Cruise en Mercedes haar Drive Pilot laten de auto belangrijke functies van het rijden overnemen. Deze systemen zitten momenteel slechts in enkele modellen maar zullen in de nabije toekomst steeds vaker in auto’s zitten.

Meer Carbon Fiber in de constructie van de auto’s

Het is geen geheim dat de autobranche steeds lichtere materialen in gebruik neemt bij het produceren van auto’s. Aluminium is er een goed voorbeeld van, echter carbon fiber zal dit steeds meer vervangen. Zowel aan de buitenkant van de auto als aan de binnenkant zullen we dit meer tegen gaan komen. Volvo’s Polestar 1 plug-in hybride en de Polestar 2 EV zien een groei in carbon fiber. Zowel binnen als buiten is het carbon veel gebruikt om het gewicht van de auto zo laag mogelijk te houden. De Sliverado van GM gebruikt momenteel ook veel carbon fiber om maar zo licht mogelijk te zijn. De groei van carbon fiber in auto’s zal volgens de voorspelling rond de 8 tot 10% komen te liggen voor de komende vijf jaar.

Bekijk ook:
Twee miljoen tweedehandsauto's verkocht tijdens coronapandemie
Mentor

Geschreven door Jeroen VanderPloeg

AuteurTrendwatcherQuiz ingezondenToplijst ingezondenVideo ingezonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tech trends 2020

Slimme huizen bedienen via je telefoon