Een Baanbrekend Jaar in de Autowereld met Elektrificatie, Start-ups, Digitale Innovaties en Carbon Fiber
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 5 trends op het gebied van auto’s

Elk jaar worden we weer gebombardeerd met een salvo aan nieuwe ontwikkelingen in de autobranche. De ontwikkelingen overschaduwen de reeds bestaande en springen deze met grote sprongen voorbij. Het jaar 2020 zal hierin niet veel anders zijn als voorgaande jaren, we zullen grote veranderingen zien en verdere ontwikkelingen van reeds bestaande techniek.

Groei op het gebied van elektriciteit

Auto fabrikanten duwen in de richting van 2025 wanneer Corporate Average Fuel Economy (CAFE) de standaard zal zijn. Elektrificatie strategieën met expansie naar hybride programma's en ook plug-in hybride en volledig elektrische auto's zullen de overhand krijgen. In 2020 zullen we vele volledig elektrische auto's op de markt zien komen. Enkele hiervan zijn de: Tesla Model Y, een crossover uitbreiding van het Model 3 platform, de Mini Electric, welke deels de technologie deelt met de BMW i3 en een grote hoeveelheid Volkswagen auto's. Deze zullen zowel hatchback, standaard crossover auto's en zelfs de elektrische Microbus omvatten.

Groei aan start-ups bedrijven

Niet alleen de bekende merken zullen actief zijn, vele bedrijven willen maar wat graag in Tesla's voetsporen treden met een nieuwe auto start-ups. Vele start-ups focussen zich op elektrische auto's. Rivian, een bedrijf uit Irvine, Californië en tevens een start-up bedrijf heeft 700 miljoen dollar gekregen voor de ontwikkeling van een auto van gigant Amazon. Rivian hoopt Tesla te verslaan met het op de markt brengen van de eerste volledig elektrische pick-up truck de R1T tegen het einde van 2020.

Bekijk ook:
Hoe kan je snel een rijbewijs halen om op vakantie te gaan?

Nieuwe en verbeterde digitale platformen

Om aan de steeds verder groeiende vraag te voldoen eist de moderne auto complexe technologie. De digitale platformen zullen mee moeten gaan met de tijd. BMW heeft de eerste auto's met nieuwe digitale technologie waarbij de platformen op afstand bijgewerkt kunnen worden om aan de eisen van de consument en de technologische ontwikkelingen te voldoen. De software van de auto kan een update krijgen zoals we dat nu zien bij telefoons en computers. GM komt ook met een nieuw elektrisch platform welke beschikt over de bandbreedte van de nieuwe modellen. Het nieuwe platform zal 4.5 terabyte data per uur kunnen verwerken, vijf keer meer dan wat mogelijk is met de huidige platformen. Ook krijgt het de mogelijkheid tot OTA updates (over the air updates).

Expansie van level 3 automatisering

Level 3 automatisering is conditionele automatisering, dit level laat auto's de omgeving in de gaten houden terwijl de bestuurder verschillende functies van de auto niet hoeft te bedienen. Rem assistentie is hier een voorbeeld van. Systemen als Audi's Traffic Jam Pilot, Cadillac's Super Cruise en Mercedes haar Drive Pilot laten de auto belangrijke functies van het rijden overnemen. Deze systemen zitten momenteel slechts in enkele modellen maar zullen in de nabije toekomst steeds vaker in auto's zitten.

Bekijk ook:
Ontdek de elektrische toppers van 2024: welke auto’s blinken uit?

Meer Carbon Fiber in de constructie van de auto's

Het is geen geheim dat de autobranche steeds lichtere materialen in gebruik neemt bij het produceren van auto's. Aluminium is er een goed voorbeeld van, echter carbon fiber zal dit steeds meer vervangen. Zowel aan de buitenkant van de auto als aan de binnenkant zullen we dit meer tegen gaan komen. Volvo's Polestar 1 plug-in hybride en de Polestar 2 EV zien een groei in carbon fiber. Zowel binnen als buiten is het carbon veel gebruikt om het gewicht van de auto zo laag mogelijk te houden. De Sliverado van GM gebruikt momenteel ook veel carbon fiber om maar zo licht mogelijk te zijn. De groei van carbon fiber in auto's zal volgens de voorspelling rond de 8 tot 10% komen te liggen voor de komende vijf jaar.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.