VR headset
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 3 populairste VR headsets van 2022

De Metaverse is in opkomst. Een ongelimiteerde virtuele wereld waarin alles mogelijk is. Ook games in virtual reality zijn uitermate populair. VR is de toekomst, maar niet mogelijk zonder een headset. Maar welke headset is de beste? We zijn op zoek gegaan naar de beste en populairste VR headsets en delen de resultaten hieronder.

Populairste VR headsets

Als je een virtuele wereld betreedt dan wil je de ervaring zo optimaal mogelijk benutten. Dat kun je het beste doen met een kwalitatief goede headset. We hebben de top 3 populairste VR headsets hieronder op een rijtje gezet. Zo kun je optimaal genieten van virtual reality en de beste games die er te vinden zijn.

Oculus Quest 2

De Oculus Quest 2 is een verbeterde versie van zijn voorganger. De headset weegt ruim 10% lichter. De camera's op de VR bril scannen de omgeving, waardoor de ruimte waarin je jezelf bevindt wordt opgenomen in het geheugen van het apparaat. Hierdoor wordt SDOF (six degrees of freedom) mogelijk gemaakt. De techniek herkent als je draait, springt of bukt.

Bekijk ook:
Alle online goksites van Nederland vind je op Sportgokken.eu

Je zit met deze headset niet vast aan kabels, waardoor je de ultieme vrijheid ervaart tijdens het spelen van jouw spel of wandeling door een virtuele wereld zoals de Metaverse. Het is wel handig om een kabel te hebben als je wilt spelen en niet wilt wachten tot de headset is opgeladen.

Sony Playstation VR Mega Pack

Als je een echte gamer bent dan is de Sony Playstation VR Mega Pack een must-have. Je ervaart games op een hele nieuwe manier bij het gebruiken van een VR headset. Tijdens het gamen krijg je het idee dat je echt in de game zit. Je kunt deze set aansluiten op de PS5, zodat je jouw playstation 5 games kunt spelen. Er worden 5 VR games meegeleverd. Je kunt deze headset ook aansluiten op de PS4, want Playstation VR wordt mogelijk gemaakt door Playstation 4.

Playstation VR heeft een superscherp OLED-scherm dat beelden op je netvlies zet met 120 Hz. Met de bijgeleverde oordopjes til je de ervaring tot de next-level. De hoofdband is verstelbaar, dus de set is voor iedereen geschikt. De VR headset is licht en comfortabel, dus het gaat niet vervelen als je geniet van uren gameplezier.

Bekijk ook:
Gamen als een pro? Dit zijn de beste gamemuizen van dit moment

HP HTC Vive Headset

Dit is de koning onder de VR headsets. De nauwkeurigheid van deze set is onbeschrijfelijk. Je beleeft met deze VR headset virtual reality op een zeer natuurgetrouwe en levendige manier. De set wordt geleverd met twee basisstations. Als je met meerdere mensen virtual reality wilt betreden dan kunnen zij hun headset connecten aan het de stations en kunnen jullie opschalen naar een omgeving met meerdere gebruikers.

De lichtgewicht headset is verstelbaar. De dual OLED-displays laten je met een resolutie van 2880 x 1600 prachtige kleuren en details zien. Ook de hoofdtelefoon is van prima kwaliteit. De hoge resolutie en ruisonderdrukking zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten van de VR ervaring. Ook scant de bril de kamer waarin je bent en de personen in de kamer, zo zul je nooit in botsing komen met een persoon of voorwerp.

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

One Comment

  1. Hendrik Reply

    Nederland en veel Europese landen, volgt Amerika en Israël. de fabriek van van leugens en petroleum dieven en oorlogsmisdaden, dus Nederland en engeland en andere Europese landen moeten praten en acteren hoe Amerika en Israël dat wil, verspreiden van nonsens en meedoen met oorlogen en misdaden, waarop zij daarna positief elkaar dekken en verdedigen op de nieuws zenders en social media. Zo zitten deze misdadigers met elkaar

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.